Νέα μέτρα για επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

Νέα μέτρα για επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Σταϊκούρας
 
 
Την κατάθεση την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, νέων μέτρων στήριξης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Κατά την τοποθέτησή του στην επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για το ταμείο ανάκαμψης, ο υπουργός των Οικονομικών, ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν πως ψήφιση ρυθμίσεις που αφορούν στην κάλυψη των πάγιων δαπανών που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις, αλλά και την κάλυψη του 80% των ενοικίων των καταστημάτων, καθώς και ρυθμίσεις για επιταγές.
Όπως εξήγησε το μέτρο θα αφορά τις καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς οι οποίες δεν καλύφθηκαν ούτε από τα κέρδη ούτε από άλλες πηγές.
« Η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις, λειτουργώντας αποτελεσματικά, με διαφάνεια και αίσθημα δικαίου», είπε ο κ. Σταϊκούρας και ξεκαθάρισε: «δεν τρέφουμε αυταπάτες! Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και η επιστροφή δεν θα είναι άμεση αλλά σταδιακή. Ωστόσο υπάρχουν ευκαιρίες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».
Απαντώντας στις αιχμές της αντιπολίτευσης, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε πως το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης τέθηκε ήδη σε διαβούλευση, ενώ προανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα θα γίνει και η κατάθεση του προς συζήτηση στο κοινοβούλιο. Σε άλλο σημεία μάλιστα της τοποθέτησής του ο υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της χώρας να διεκδικήσει επιπλέον χρήματα από τα αδιάθετα ποσά του ταμείου Sure, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την στήριξη της απασχόλησης.
Ο κ. Σταϊκούρας έκανε αναλυτική αναφορά στα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση για επιχειρήσεις, εργαζόμενους, ανέργους αλλά και τους αγρότες, ενώ επανέλαβε πως για την αντιμετώπιση της υγειονοιμκής κρίσης το υπουργείο Υγείας θα λάβει όσους πόρους διεκδικήσει.
«Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάμεσα στα 16 κράτη μέλη που υπέβαλαν στην ευρωπαϊκή επιτροπή σχέδιο ανάκαμψης. Υπάρχουν δηλαδή 11 χώρες που ακόμα δεν έχουν κάνει τίποτα. Το σχέδιό μας αποτελεί στέρεη βάση για την αξιοποίηση των πόρων με στόχο να αναπροσανατολίσει την οικονομία σε ένα νέο εξωστρεφές και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό μοντέλο», είπε.
iefimerida.gr 
ADVERTORIALS