Βορίδης: Οι απόδημοι θα μετέχουν κανονικά στις επόμενες εθνικές εκλογές

Βορίδης: Οι απόδημοι θα μετέχουν κανονικά στις επόμενες εθνικές εκλογές
«Οι απόδημοι θα ψηφίσουν κανονικά στις επόμενες εκλογές. Ας μην αγωνιά ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή απαντώντας στον Παύλο Πολάκη ο οποίος νωρίτερα απηύθυνε μομφή στους Έλληνες ομογενείς υποστηρίζοντας ότι λειτουργούν ακροδεξιά και εθνικιστικά δίκτυα.

«Οι απόδημοι θα ψηφίσουν. Μην σας πιάνει αγωνία. Θα ψηφίσουν καθώς υπάρχει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Εμείς θα οργανώσουμε την συμμετοχή των απόδημων στην εκλογική διαδικασία. Ξέρω ότι θλίβεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτή είναι η απόφαση του κοινοβουλίου. Είπε ο κ. Πολάκης ότι οι απόδημοι δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και επειδή δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έβαλε τον Βορίδη να τους οργανώσει. Όμως, ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γνωρίζει ότι ασχέτως με την συμμετοχή των απόδημων, δεν θα κερδίσουν τις εκλογές γιατί δεν τους θέλει ο κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Νωρίτερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε «εσείς μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας θα μπορέσετε να επιτύχετε διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε την όχι συντριπτική σας ήττα».

Ο Παύλος Πολάκης κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ευχήθηκε «καλή λευτεριά από την πανδημία και από αυτή την κυβέρνηση που ήρθε ως κυβέρνηση των αρίστων και θα φύγει ως κυβέρνηση ακριδών». Εκτίμησε δε ότι «όσα μέτρα και να πάρετε η αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι και ντάλα μεσημέρι».
protothema.gr
ADVERTORIALS