Επίδομα 400 ευρώ: Μέχρι το βράδυ της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων -Οι οδηγίες του ΟΑΕΔ

Επίδομα 400 ευρώ: Μέχρι το βράδυ της Τρίτης  22 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων -Οι οδηγίες του ΟΑΕΔ
 
Προθεσμία μέχρι το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις, έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι που δικαιούνται το επίδομα 400 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, όσοι διεκδικούν το επίδομα μπορούν να επισκεφθούν την ειδική πλατφόρμα μέχρι τις 23:59 της Τρίτης. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τον αριθμό IBAN ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι.
 
 
Η διαδικασία γίνεται μέσα από το  gov.gr και η είσοδος στην εφαρμογή για το επίδομα πραγματοποιείται με τους κωδικούς TAXISnet ή του ΟΑΕΔ.Το επίδομα αυτό αφορά 45.000 δικαιούχους οι οποίοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergousΣυγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους
 
 
 
 
Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
ADVERTORIALS