Στις 10 ημέρες η καραντίνα για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Στις 10 ημέρες η καραντίνα για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η καραντίνα των 10 ημέρωνισχύει από  σήμερα το πρωί  της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου, στις 6. 
Στις 10 μέρες αυξάνεται η καραντίνα για τους εισερχόμενους στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ στη συνέχεια οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν και PCR test.

Η σχετική αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφορικά με τις νέες αποφάσεις για το όριο του κατ’ οίκον περιορισμού αναφέρει:

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια.»

Η καραντίνα των 10 ημέρων ισχύει από σήμερα το πρωί στις 6.00 έως τις 7 Ιανουαρίου.

.

ADVERTORIALS