Ικανοποίηση στην Αθήνα για την επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας

Ικανοποίηση στην Αθήνα για την επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας
 
Η απόφαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσει τη Δευτέρα στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400, δρομολογεί ένα «ντόμινο» σημαντικών εξελίξεων σε γεωστρατηγικό επίπεδο στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ και εναντίον τριών ακόμη Τούρκων εργαζομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Άγκυρας και τα πυρά της Μόσχας, ενώ η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίηση  της χώρας μας για την επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας.
 
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει  τα εξής:
 
«Η Ελλάδα, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, παρατηρεί με ικανοποίηση τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της, καθώς και άλλα στελέχη της, σε εφαρμογή του Τμήματος 231 του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA)».
ADVERTORIALS