Επιταχυντής EIT Climate-KIC: 120.000 ευρώ σε 4 startups το 2020

Επιταχυντής EIT Climate-KIC: 120.000 ευρώ σε 4 startups το 2020

Επιταχυντής EIT Climate-KIC: 120.000 ευρώ σε 4 startups το 2020

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων εστιασμένων στο περιβάλλον του επιταχυντή EIT Climate-KIC RIS Accelerator, με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά (“Athena” Research Center) και του Uni.Fund.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ομάδων επικεντρωμένων στη προστασία του περιβάλλοντος, που βρίσκονται σε στάδια πρώιμης ωρίμανσης με καθόλου ή μερική προηγούμενη χρηματοδότηση, στην Ελλάδα. Το 2020 επενδύθηκαν 120.000 ευρώ σε 4 startups.

Ο δεύτερος κύκλος του EIT Climate-KIC RIS Accelerator ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, με αποκλειστική διαδικτυακή υλοποίηση. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό Demo Day, όπου οι ομάδες παρουσίασαν την επιχείρηση τους καθώς και την εξέλιξη που επήλθε μέσα από το πρόγραμμα.

Οι συμμετέχουσες Startups του 2020 ήταν οι εξής:


Inteligg: Η Inteligg ξεκίνησε τη δράση της το 2018 με στόχο να παράσχει έξυπνες, καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για “έξυπνες πόλεις” και κοινότητες. Αναπτύσσει προϊόντα, παρέχει υπηρεσίες και ασχολείται με την έρευνα στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, του περιβάλλοντος και των αγροτικών εφαρμογών.

Parity Platform: Η Parity Platform υποστηρίζει την καθαρή ενέργεια μέσω της υποστήριξης Έργων Πράσινης Ενέργειας (έργα ανανεώσιμης ενέργειας που αναζητούν χρηματοδότηση για την έναρξη εργασιών ολοκλήρωσης), Ενεργειακών Συνεταιρισμών (κοινοτικές επιχειρήσεις αποθήκευσης ενέργειας) και αντιστοίχισης ζήτησης και προσφοράς (βοηθώντας τους καταναλωτές να μειώσουν την ηλεκτρική τους ενέργεια και να έχουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους μέσω εικονικής μέτρησης δικτύου). Τελευταία, η εταιρία έχει αναπτύξει και μια εφαρμογή δικτύου πράσινων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Solmeyea: Η Solmeyea είναι μια υβριδική εταιρεία AgTech που ενώνει τις τεχνολογίες CleanTech, BioTech & Agriculture. Στόχος της είναι να δράσει συμπληρωματικά ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή και τις διατροφικές ανάγκες της ανθρωπότητας, παράγοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και πρωτεΐνες με βάση τα φύκια για τρόφιμα, ζωοτροφές και φαρμακευτικά προϊόντα.

Enaleia: Η Enaleia είναι μια κοινωνική επιχείρηση που στοχεύει να κάνει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο. Δημιούργησε την πρώτη επαγγελματική σχολή αλιείας στην Ελλάδα το 2016. Στόχος της είναι η εκπαίδευση των νέων στον αλιευτικό τομέα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η διασφάλιση της επιβίωσης της επαγγελματικής αλιείας. Τον τελευταίο χρόνο, η εστίασή της είναι στη διαχείριση των απορριμμάτων που βρίσκονται στον ωκεανό (ανακύκλωση και κυκλική οικονομία) σε συνεργασία με εταιρείες και οργανισμούς για την εξεύρεση τρόπων χρήσης ή/και επαναχρησιμοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων/πλαστικού στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Όλες οι ομάδες ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα, δίνοντας το έναυσμα για τη συνέχιση της δράσης με στόχο την ώθηση και στήριξη ομάδων στην Ελλάδα, που δουλεύουν για να γίνει ο κόσμος
μας καλύτερος.

ADVERTORIALS