Τσαβούσογλου: Καλέσαμε τον Έλληνα πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για άρθρο εφημερίδας

Τσαβούσογλου: Καλέσαμε τον Έλληνα πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για άρθρο εφημερίδας

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για άρθρο ελληνικής εφημερίδας που στρέφεται κατά του Ερντογάν – Το υπουργείο είχε καταδικάσει το δημοσίευμα

Εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε να δώσει ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία για επικριτικό άρθρο που δημοσιεύθηκε σε ελληνική εφημερίδα για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήλθε μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο «Siktir Git Mr. Erdogan» (Αντε γ... κ. Ερντογάν)«Οι προσβολές δεν υπόκεινται στην ελευθερία του Τύπου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πάντως η Αθήνα είχε ήδη από το πρωί καταδικάσει το δημοσίευμα. «Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται», ανέφερε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
protothema.gr 
ADVERTORIALS