Ο Γιώργος Δούβας συμμετείχε στον τριαθλητικό αγώνα Olympos-X

Ο Γιώργος Δούβας συμμετείχε στον τριαθλητικό αγώνα Olympos-X
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023  πραγματοποιήθηκε το Olympos-X ένας μεγάλος τριαθλητικός αγώνας (Iron Distance) ο οποίος κυκλώνει και διασχίζει τον ορεινό όγκο του Ολύμπου!!
 
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 4:00 ξημερώματα με 4χλμ. Κολύμπι ανοιχτής θάλασσας από πλοιάριο προς την ακτή της Κατερίνης.
 
196χλμ. Ποδήλατο διασχίζοντας τους δύο ορεινούς όγκους του Ολύμπου με 4800 θετική υψομετρική διαφορά από την (παραλία -Βρυσοπούλες).
40χλμ.ορεινό τρέξιμο με 2250 θετική υψομετρική διαφορά και 3500 αρνητική, περνούσε από την δεύτερη υψηλότερη κορυφή Σκολιό-Βρυσοπουλες-Βαθρες-ρεμα Ορλιά.
Στον αγώνα συμμετείχε ο Σπαρταθλητής και Διασώστης του ΕΚΑΒ Γεώργιος Δούβας,  όπου ολοκλήρωσε τον αγώνα καλύπτοντας συνολικά 235χλμ.με 7050 θετικά υψομετρικά σε 22 ώρες και 20 λεπτά καταλαμβάνοντας την 2η θέση!!
 
Ο ίδιος μας δήλωσε " Ήταν ακόμα μια μεγάλη πρόκληση για εμένα ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και με την βοήθεια του θεού και τα ενθαρρυντικά τηλεφωνήματα που δεχόμουν από τους γονείς μου,τον αδερφό μου και τον προπονητή μου τερμάτισα  υγιής γιατί στους πολύωρους  αγώνες πολλά μπορούν να συμβούν..!!
 
Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Βασίλη Μίχο για την προπονητική καθοδήγηση.
Τον Καλογεροπουλο Αθανάσιο όπου ήταν ο supporter κατά τη διάρκεια του ποδηλάτου.
Την Tami Baidoshvili για την χορηγία του ποδηλάτου.
Τον συνάδελφό μου από το ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ Κυριάκο Τσακιλτζιδη ο οποίος μετέφερε το ποδήλατο και όλο τον εξοπλισμό μου από την Κω στην Κατερίνη. 
Και εννοείται τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν! "
 
 
Ρεπορτάζ: Στέργιος Χατζηστέργου
 
ADVERTORIALS