Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι διεθνείς αγώνες KOSMTBXCO, XCEbyAlterBikesTours καθώς και η KOSMTBLeague #3 που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Ομιλος Κω με την AlterBikeTour

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι διεθνείς αγώνες KOSMTBXCO, XCEbyAlterBikesTours καθώς και η KOSMTBLeague #3 που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Ομιλος Κω με την AlterBikeTour

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ KOSMTBRACEUCIC1 XCO,C3XCE

MTBLEAGUE #3

 

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι διεθνείς αγώνες KOSMTBXCO,XCEbyAlterBikesToursκαθώς και η KOSMTBLeague #3που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Ομιλος Κω με την AlterBikeTours , με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω. Το τετραήμερο των διεθνών αγώνων διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία φιλοξενώντας 50 διεθνείς αθλητές από 13 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας (10 αθλητές), Μεξικό, Καναδά και το Ισραήλ. Από την Ελλάδα συμμετείχαν περίπου 30 αθλητές από Θεσσαλονίκη, Λάρισσα, Αθήνα και τους τρείς τοπικούς συλλόγους της Κω.

Το θέαμα που προσφεραν οι αθλητές ήταν πολύ καλό με τρεις αγώνες στον ορεινό όγκο της Τσουκαλαριάς , καθώς και στα πανέμορφα τεχνικά μονοπάτια του αγώνα γύρω από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Την Κυριακή είδαμε τους αγώνες στο κέντρο της πόλης στο αγώνισμα του Eliminator (XCE)για πρώτη φορά στην Κω και τα εμπόδια και τα τεχνικά πετάγματα των αθλητων να δίνουν ενταση και θεαματικότητα στους αγώνες. Ολοι οι αγώνες διεξήχθησαν με ασφάλεια και σύμφωνα με τα πρότυπα της UCI, αποσπώντας καλά σχόλια από τους αθλητές και τους συνοδούς και την ευχαρίστηση που αποκομίσαμε από το σύνολο των παρευρισκομένων θεατων.

Η διοργάνωση και η προσπάθεια για το συνολικό αποτέλεσμα εκτός από τους διοργανωτές, οφείλεται και στην σωστή συνεργασία με τα στελέχη του ΔΟΠΑΒΣ, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την χορήγηση υλικού, το Λιμενικό Ταμείο και του φορείς που συμμετείχαν στην προσπάθεια. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε:

  • Την Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία για την φύλαξη και επιτήρηση των αγώνων.
  • Το ΕΚΑΒ για την παραχώρηση ασθενοφόρου και δύο νοσηλευτών, καθώς και διασώστη ΕΚΑΒ που επιτηρούσε τα δύσκολα και επικίνδυνα σημεία των αγώνων.
  • Τον ιατρό των αγώνων Χατζηπαναγιώτη Ιωάννη.
  • Ενωση Ξενοδόχων Κω για την οργανωτική υποστήριξη πριν τους αγώνες και την προσφορά δωρεάν διαμονής σε αθλητές από την Ελλάδα.
  • Τον εφημέριο της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής, πατέρα Αναστάσιο Γιώτη για την διάθεση των χώρων υγιεινής στους αθλητές και συμμετέχοντες.
  • Τους εθελοντές που πλαισίωσαν τους αγώνες με υπευθυνότητα και συνέπεια.
  • Τους επιχειρηματίες του νησιού που υποστήριξαν τους αγώνες:

Αφοί Σταμόγλου - τεχνική υποστήριξη στους αθλητές.

Σερνικό Στράτο – τεχνική υποστήριξη στους αθλητές.

Μπίλλη Αντώνη –διάθεση οχήματος στην διοργάνωση και με τον καλύτερο στέλεχος την διοργάνωσης τον υιό του Μπίλλη Χρήστο να βοηθάει παντού!

Κακίβελη Κοσμά – τεχνική υποστήριξη στους αθλητές.

Σταματάκη Θάνο για την διάθεση φορτηγού για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Τουςυπεύθυνους των Ξενοδοχείων Πλατανίστα, Ατλαντίς και NaturaParkVillageκαι Μαριτίναγια την χορηγία και προσφορά διαμονής στους Έλληνες αθλητές.

  • Όλους τους φίλους του ποδηλάτου που συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης με καλή διάθεση και προσφορά στο άθλημα και στον τόπο τους
  • Τα τοπικά Μ.Μ.Ε.. για την δημιοσιογραφική κάλυψη της διοργάνωσης.

Η Κως αναδεικνύεται, εξελίσσεται και αναπτύσσεταιαπό τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν φέρει το νησί αντάξιο της προσφώνησης του ως νησί του ποδηλάτου. Επίσης δυναμώνει με την συμμετοχή όλων των φίλων του ποδηλάτου, παρουσιάζοντας καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε προσπάθεια.

ADVERTORIALS