Εθνική Ελλάδας: Φιλικό ιδανικό για τεστ

Εθνική Ελλάδας: Φιλικό ιδανικό για τεστ

Εθνική Ελλάδας: Φιλικό ιδανικό για τεστ

Την Αυστρία αντιμετωπίζει στο Κλάγκενφουρτ η Εθνική Ελλάδας (7/10, 21:30), σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Ιδανική ευκαιρία για τον ομοσπονδιακό κόουτς, Τζον φαν τ’ Σχιπ, να δώσει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα. Οπως ευκαιρία υπάρχει και για τους παίκτες του στοιχήματος, αφού παρά τον φιλικό χαρακτήρα του ματς, υπάρχει αξία πονταρίσματος, όπως βλέπουμε στο Helpbet.

H Αυστρία ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της για το Nations League, με νίκη στη Νορβηγία, όμως τα έσβησε όλα όταν λίγες μέρες αργότερα ηττήθηκε από τη Ρουμανία εντός έδρας. Δείχνει να έχει την ποιότητα να περάσει στην επόμενη φάση της Β’ κατηγορίας, πάντως.

Για το αποψινό φιλικό, δεν βρίσκονται με την αποστολή οι Στάνκοβιτς (τερματοφύλακας), Βέμπερ (στόπερ), Βάλτσι (μπακ) και Ούλμερ (μπακ) που ανήκουν στη Σάλτσμπουργκ, καθώς είναι σε καραντίνα λόγω τριών θετικών κρουσμάτων στην πρωταθλήτρια Αυστρίας.

«Δεν ήταν εύκολο να οργανώσουμε τις κλήσεις, είμαι χαρούμενος όμως για τους παίκτες που είναι εδώ. Είμαι πεπεισμένος πως όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να είναι εδώ, τώρα οι νέοι θα προσπαθήσουν να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους. Σίγουρα θα δείτε έναν ή δύο παίκτες που θα ντεμπουτάρουν κόντρα στην Ελλάδα. Η αντίπαλός μας είναι μια τεχνική ομάδα και μπορώ να την συγκρίνω λίγο με τη Ρουμανία. Πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι» σχολίασε ο κόουτς Φόντα.

Στα καθαρά αγωνιστικά, οι Αυστριακοί περιμένουν το αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να είναι ετοιμοπόλεμοι οι Αλάμπα (μέσος) και Σλάγκερ (μέσος) αλλά πιθανότατα θα μείνουν στον πάγκο. Αμφίβολος ο Κάλαϊτζιτς (φορ). Τραυματίες οι Λάιμερ (μέσος), Σάμπιτζερ (φορ), Λαζάρο (μεσοεπιθετικός), Κάινζ (εξτρέμ), Λίνχαρτ (στόπερ) και Σλάγκερ (κίπερ), στη θέση του τελευταίου κλήθηκε ο Σιμπενχάντλ της Στουρμ. Μετά από ένα χρόνο κλήθηκε ο Λίντνερ (κίπερ) της Βασιλείας. Δεν κλήθηκε λόγω γαστρεντερίτιδας ο Τράουνερ (στόπερ).

Το σύστημα δεν θα το αλλάξει (4-2-3-1) ο Φόντα όμως και αναγκαστικά θα κάνει κάποιες αλλαγές και όπως τόνισε στις δηλώσεις του στην ενδεκάδα θα υπάρχουν παίκτες που θα κάνουν ντεμπούτο στην Εθνική ομάδα.

Το Σεπτέμβρη, η Εθνική Ελλάδας επέστρεψε από τις έδρες των δύο βασικότερων αντιπάλων της πρωτιάς του ομίλου της στην τρίτη κατηγορία του Nations League, αήττητη, με συγκομιδή 4 βαθμών Θετικότατο αποτελεσμα (0-0 στην Σλοβενία και 2-1 στο Κόσοβο), τη βάζει με το… καλημέρα όχι μόνο στην κορυφή αλλά και στην pole position για κατάκτηση της πρωτιάς.

Αυτονόητο πως αν γίνει το απόλυτο στα επόμενα 2 εντός έδρας παιχνίδια με Μολδαβία (10/10) και Κόσοβο (13/10) τότε η Εθνική κάνει τεράστιο βήμα, πρακτικά γίνεται αφεντικό. Στο πλαίσιο λοιπόν της προετοιμασίας για τα 2 συγκεκριμένα ματς το αποψινό φιλικό με την Αυστρία.

«Είναι ένα παιχνίδι που θα δούμε νέα πράγματα και νέους παίκτες και ίσως νέους τρόπους να αγωνιζόμαστε. Αυτά τα φιλικά μπορεί να μας βοηθούν. Θα χρησιμοποιήσουμε νέους παίκτες για να τους αξιολογήσουμε. Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα και είναι σημαντικό το πως να τους διαχειριστούμε. Να κρατήσουμε... φρέσκους τους παίκτες. Είναι ευκαιρία για τους παίκτες να δώσουν ένα καλό ματς με έναν καλό αντίπαλο όπως η Αυστρία», τόνισε ο Φαν’τ Σχιπ, δικαιολογώντας για μια ακόμη φορά την απόφασή του να «κόψει» τον Σιόβα από τις κλήσεις λόγω των σχολίων που έκανε στόπερ της Ουέσκα μετά τα ματς του Σεπτεμβρίου, περιστατικό που σίγουρα σκίασε το θετικό mood που φαίνονταν – πριν από αυτά τα παιχνίδια – να δημιουργείται.

Παρακινδυνευμένη η όποια προσέγγιση τόσο για διάταξη όσο και για πρόσωπα, ειδικά μάλιστα αν συνυπολογιστούν και οι δηλώσεις του Ολλανδού εκλέκτορα περί δοκιμών και περί νέων παικτών.

Σε επίπεδο αποστολής, ξεχωρίζει η επιστροφή ύστερα από 2 χρόνια του Τζαβέλα (αρ. μπακ/στόπερ), κλήθηκε ξανά μετά την απουσία του από την αποστολή του Σεπτεμβρίου ο Βλαχοδήμος (τερμ.) αντί του Πασχαλάκη, γυρίζει υγιής πλέον και στο 100% και ο Χατζηδιάκος (αντί του «κομμένου» Σιόβα), νέο πρόσωπο ο Λυκογιάννης (αρ. μπακ), δεν αγωνίζεται (λογικά) για να μην επιβαρυνθεί η αποθεραπεία του ο Μπακάκης (δ. μπακ), δεν ταξίδεψαν στην Αυστρία ο Μασούρας (εξτρέμ) λόγω τραυματισμού και ο Πέλκας (χαφ) λόγω της μεταγραφής του στη Φενερμπαχτσέ.

Αποστολή
Τερματοφύλακες: Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός)
Αμυντικοί: Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Παντελής Χατζηδιάκος (ΑΖ), Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι), Βασίλης Λαμπρόπουλος (Μπόχουμ), Στράτος Σβάρνας (ΑΕΚ), Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασουόλο), Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ), Λάζαρος Ρότα (Φορτούνα Σιτάρντ)
Μέσοι: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός)
Επιθετικοί: Τάσος Μπακασέτας (Αλάνιασπορ), Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Λημνιός (Κολωνία), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ), Ταξιάρχης Φούντας (Ραπίντ Βιέννης), Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ)

Στοιχηματικά, η Αυστρία είναι στην επίθεση, όμως δείχνει πρόβλημα στο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και θα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που θα ντεμπουτάρουν, άρα αυτό σημαίνει έλλειψη συνοχής. Η Ελλάδα με ανεβασμένη ψυχολογία από την συγκομιδή 4 βαθμών στο Nations League μπορεί να βρει ένα γκολ, καθώς οι δοκιμές θα φέρουν παίκτες που θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Ποντάρουμε στο Goal/Goal.

ADVERTORIALS