Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκαν σε βάρος τους ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκαν σε βάρος τους ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκαν σε βάρος τους ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κ.α.

 

Εξιχνιάστηκαν χθες (Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε οχήματα και αποθήκη επιχείρησης στη Ρόδο.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και πρόκειται για έξι ημεδαπούς ηλικίας 13, 14, 16, 18, 27 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες για διάπραξη κλοπών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, συλλογής στοιχειών και αξιολόγησης επιστημονικών δεδομένων εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις και συγκεκριμένα:

  • Διάρρηξη αποθήκης επιχείρησης και αφαίρεση υλικών μηχανολογικού εξοπλισμού – κατασκευών, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, την οποία διέπραξε ο 16χρονος το χρονικό́ διάστημα από́ 19 έως 24.04.2023.
  • Κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, την οποία διέπραξε ο 27χρονος την 18.03.2024.
  • Κλοπή τσάντας, μέσα από όχημα ανεφοδιασμού καυσίμων, που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, αξιόγραφα και τραπεζικές κάρτες, την οποία διέπραξαν ο 16χρονος μαζί με τον 13χρονο και την 18χρονη στις 14.03.2024.
  • Παραβίαση φορτηγού οχήματος και αφαίρεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ηλεκτρικού εργαλείου, την οποία διέπραξαν ο 41χρονος με τον 14χρονο στις 14.03.2024.

Οι δράστες εντοπίστηκαν έπειτα από στοχευμένη επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν καθώς ένα κλεμμένο ηλεκτρικό εργαλείο.

 

ADVERTORIALS