Λαϊκή Συσπείρωση: Απαράδεκτη η επιχείρηση της Δημοτικής Αρχής Νικηταρά στο λιμάνι της Κω πλαισιωμένος με ακροδεξιά στοιχεία

Λαϊκή  Συσπείρωση: Απαράδεκτη η επιχείρηση της Δημοτικής Αρχής Νικηταρά στο λιμάνι της Κω πλαισιωμένος με ακροδεξιά στοιχεία

Να σημειωθεί, καθώς αμφισβητείται με το παρόν δελτίο τύπου το ρεπορτάζ του Kosnews24 (πατήστε εδώ), πως οι παράνομοι μετανάστες που επρόκειτο να μεταφερθούν από το Καστελλόριζο προς την Κω ήταν περίπου 60 και όχι 77 όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης.


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΩ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Α ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ


Η χθεσινοβραδυνη απαράδεκτη επιχείρηση της Δ.Α Νικηταρά στο λιμάνι της Κω πλαισιωμένος με ακροδεξιά στοιχεία ,να εμποδίσει την αποβίβαση 77 προσφύγων από το καράβι ,χρησιμοποιώντας δημοτικά μηχανήματα και εργαζόμενους ,κατόρθωσε να στοχοποιήσει τα θύματα (πρόσφυγες-μετανάστες) και να δώσει άπλετο χώρο σε φασιστικές-ξενοφοβικές φωνές .


Η λειτουργία του Hot spot ,που ταλαιπωρεί και τους χωριανούς του Πυλιού, αποτέλεσμα εφαρμογής της άθλιας συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας που διπλοεγκλωβίζει τους κατατρεγμένους και τους εμποδίζει να φτάσουν στον προορισμό τους δεν πρόκειται να καλυτερεύσει με οδοφράγματα.


Φαίνεται όμως ότι ο εκλεκτός δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ( !!!) κ. Νικηταράς είναι αποφασισμένος να μην παρεκκλίνει ούτε γράμμα από τις θέσεις των κομμάτων που τον στήριξαν και να διαφυλάξει τα «ιερά και όσια» των συμμάχων της χώρας , δηλ. της Ε.Ε , του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που ευθύνονται για τα βάσανα όλων ,νησιωτών -προσφύγων & μεταναστών.


Είναι εύκολο να κάνεις το παλικάρι μπροστά σε 77 κυνηγημένους από τον πόλεμο και την φτώχεια . Ακόμα πιο εύκολο να αναρτάς στο fb ευχολόγια για καλυτέρευση συνθηκών στο hot spot .


Για την δημοτική αρχή Νικηταρά είναι δύσκολο και απαγορευτικό να έρθει σε κόντρα με την κυβέρνηση και την πολιτική της. Να ζητήσει το κλείσιμο του hot-spot και την άμεση μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούν με κρατική ευθύνη. Να απαιτεί με όλα τα μέσα την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των υπηρεσιών, δομών υγείας κ.α. που ασχολούνται με πρόσφυγες όπως των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου γρήγορα να εξετάζονται τα αιτήματα των προσφύγων-μεταναστών για να φτάνουν με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους. Να απαιτήσει την εναντίωση στο «Δουβλίνο» ,τις οδηγίες και τις συμφωνίες της Ε.Ε Να διεκδικήσει την αποζημίωση στο 100% όλων των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές από την λειτουργία και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.
Αλλά είπαμε η σημερινή Δημοτική Αρχή,όπως και οι προηγούμενες, έχει διαλέξει δρόμο!


Για την Λ.Σ
2/11/2019

ADVERTORIALS