Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Κω μετά από καταδίωξη- 181 νέοι παράτυποι μετανάστες στην Κω, από 1η Αυγούστου έως και 16 Αυγούστου   

Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Κω μετά από καταδίωξη- 181 νέοι παράτυποι μετανάστες στην Κω, από  1η Αυγούστου έως  και 16 Αυγούστου   


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες , η Λιμενική Αρχή Κω, για την πιθανή ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΚΑΝΔΑΡΙ'' Κω.
Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από ξηράς έσπευσε περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων το οποίο προσέγγιζε προβλήτα ν.Κω και αποβίβαζε άτομα, ενώ ο χειριστής αυτού παρέμενε επί του σκάφους στην προσπάθεια απομάκρυνσής του από τον προβλήτα. Ο εν λόγω χειριστής, στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εγκατέλειψε το ταχύπλοο, προσπαθώντας να διαφύγει στη στεριά.
Μέλη του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποβιβάστηκαν άμεσα στον προβλήτα ξεκινώντας πεζή καταδίωξη, με τη συνδρομή στελεχών του οικείου Λιμεναρχείου.
Ο αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, καθώς και τέσσερα ακόμη άτομα που προσπάθησαν ομοίως να διαφύγουν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αλλοδαπών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι  οι αφίξεις μεταναστών στην Κω είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής  από την 1η Αυγούστου έως και την 16η Αυγούστου αφίχθησαν στο νησί 181 νέοι παράτυποι μετανάστες. 

Επίσης, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω, και Διαβατών, που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες.

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες,σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του λιμενικού,  εντοπίζονται παράτυποι μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, οι οποίοι μετά την καταγραφή τους στο νησί, μεταφέρονται στην Κω.

ADVERTORIALS