ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πορφυρίου 21, Κως - Τηλ/Φαξ: 2242022394 //email: [email protected]//fb:@ergatiko.kentro.bsd// www.ekvsd.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το Εργατικό Κέντρο Β. Δωδ/σου εκφράζει την συμπαράστασή του στους γονείς και εκπαιδευτικούς του νησιού μας που βρίσκονται σε αναβρασμό με αφορμή τα πολύ οξυμένα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων.
Το Εργατικό Κέντρο αγωνίζεται για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
Η σταγόνα που ξεχείλισε είναι η κατάργηση των σχολικών επιτροπών.
Είναι απαράδεκτο γονείς και εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια να μετατρέπονται σε λογιστές και μικροπωλητές για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες των σχολείων.
Είναι πρόσφατες οι κινητοποιήσεις μαθητών γιατί δεν είχαν θέρμανση, εκπαιδευτικούς, υλικά για να κάνουν μάθημα.
Η ανυπόφορη αυτή κατάσταση εξελίσσεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από κοινού οι προϋπολογισμοί τους έχουν «κόφτες» για τις ανάγκες των εργατικών οικογενειών ενώ προϋπολογίζουν ένα σκασμό λεφτά για τη «δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα» και φυσικά για πολεμικούς εξοπλισμούς.
Τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας και το τι κοινωνία θέλουμε να έχουμε, κρίνεται και από το τι σχολείο έχουμε, στο οποίο τα παιδιά μορφώνονται, διαπαιδαγωγούνται, κοινωνικοποιούνται. Θέλουμε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Για αυτό δεν παραιτούμαστε από το αίτημα μας για αύξηση των δαπανών για την παιδεία ζητώντας να καθοριστούν στο ύψος των αναγκών που σήμερα υπάρχουν.
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλον τον λαό της Κω να ενισχύσει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.
30/01/2025
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου η τιμητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σταμάτης Κ. Μανούσης: Ένα Αφήγημα Ζωής», το οποίο έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.
Η 80 ΑΔΤΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Πυλί στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Διατροφής, με σκοπό την ανάδειξη της διατροφικής, ιστορικής και πολιτισμικής αξίας του άρτου
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας