Δείτε αεροφωτογραφίες από την έναρξη των εργασιών για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κω

Κοινωνια Τρίτη, 17η Δεκεμβρίου 2024
cf73fb586c49e23a9c744ef2febd3198.jpg

Σύμφωνα με τον εργολάβο, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Ξεκίνησαν, από χθες Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω, στο οικόπεδο (απέναντι από το 2ο Λύκειο Κω), που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. και εγκρίθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 49740/29.09.2021 (αρ. πρωτ. ΚΤΥΠ 14094/8.10.2021) απόφαση του Υπ. Δικαιοσύνης με σκοπό την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Κω.


Το οικόπεδο βρίσκεται στο ΟΤ 308, επί των οδών Θεοφράστου, Εθνικής Αντίστασης και Αργυρόκαστρου του Δήμου Κω και έχει επιφάνεια 4.749,20μ2.

Το κτίριο του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω τοποθετείται στο κέντρο του οικοπέδου με πρόσβαση στην κεντρική είσοδο από την οδό Εθνικής Αντίστασης και δευτερεύουσα είσοδο - έξοδο από την οδό Αργυρόκαστρου.

Θα έχει συνολική επιφάνεια 1.557,80 μ2 και κάλυψη 922,80 μ2, και θα αναπτυχθεί σε δυο επίπεδα, ισόγειο και Α’ όροφο. Η διάταξη των χώρων και η μορφή του κτιρίου προσδιορίστηκαν κυρίως με βάση το σχήμα και τον προσανατολισμό του οικοπέδου.

Το κτίριο θα κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα και δεν θα περιλαμβάνει υπόγειο.

Οι υπηρεσίες που πρόκειται να στεγάσει το υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο είναι:

• Πρωτοδικείο
• Εισαγγελία Πρωτοδικών
• Ειρηνοδικείο
• Δικαστήριο Ανηλίκων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
14 °C
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 9:58ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency