Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Εκείνη πρέπει να εργαστεί ως εκπαιδευτικός για δύο χρόνια στην Κω και εκείνος μετατέθηκε πέρσι στη Ρόδο όπου πρέπει να συνεχίσει να υπηρετεί, στη μέση ένα 3χρονο παιδί
Η ιστορία της εκπαιδευτικού Άλκηστις Μηνά από την Κομοτηνή και του στρατιωτικού συζύγου της, που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνας για πολλά ζευγάρια που καλούνται να εργαστούν σε διαφορετικά μέρη της χώρας, με αποτέλεσμα οικογένειες να κόβονται στη
μέση. Η νεαρή εκπαιδευτικός καλείται ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς να μεταβεί στο νησί της Κω για να εκπληρώσει την οργανική της θέση για τα επόμενα δύο σχολικά έτη.

Ο σύζυγό της που είναι στρατιωτικός μετατέθηκε πέρσι στη Ρόδο και δε μπορεί να μετακινηθεί από το νησί, ενώ η εκπαιδευτικός δε μπορεί να τον ακολουθήσει στη Ρόδο ως κατ’ εξαίρεση αποσπασμένη. Αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια θα πρέπει για τα επόμενα δύο χρόνια να μοιραστεί σε δύο νησιά, δηλαδή Κω και Ρόδο, ενώ στη μέση υπάρχει ένα 3χρονο παιδί.
Η Άλκηστις Μηνά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ εξέφρασε την αγανάκτησή της για την πραγματικότητα αυτή που καλείται να αντιμετωπίσει το ανδρόγυνο και το παιδί τους, ενώ εύλογα τονίζει «φανταστείτε τι σημαίνει να συντηρείς δύο σπίτια σε δύο τουριστικά μέρη, όπως η Ρόδος και η Κως», αναφερόμενη φυσικά στο τεράστιο κόστος ζωής, κυρίως στέγασης, διαμονής και διατροφής.
Η ιστορία της εκπαιδευτικού από την Κομοτηνή δεν είναι η μοναδική, αλλά είναι τουλάχιστον ενδεικτική του αλαλούμ που επικρατεί στις τάξεις αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να αναγνωρίσει τις πραγματικές, αντικειμενικές δυσκολίες και να δώσει λύσεις, ιδιαίτερα σε οικογένειες με μικρά παιδιά.
Την παρέμβαση του Ομίλου για τη Δημοκρατία σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κλάδης, αναλύοντας το σχέδιο της παράταξής του για έναν Δήμο που στηρίζεται στους ανθρώπους του
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου η τιμητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σταμάτης Κ. Μανούσης: Ένα Αφήγημα Ζωής», το οποίο έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας