5 χρυσά μετάλλια κατέκτησε συνολικά ο Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Masters

Κοινωνια Δευτέρα, 26η Αυγούστου 2024
51cd1f957e39f4b5f68edc6dc04e050e.jpg
Στην κορυφή του κόσμου ο Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.
Κατέκτησε το Σάββατο 24 Αυγούστου δύο χρυσά μετάλλια. Συνολικά πέντε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Masters
Ο κορυφαίος αθλητής master ο Έλληνας Παγκόσμιος Ρέκορντμαν Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στα 400μ όπου κι έκανε ρεκόρ Αγώνων στην ηλικιακή κατηγορία Μ95 και το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.
Ο Δωδεκανήσιος αθλητής κατέκτησε συνολικά πέντε χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου αθλητών Μάστερς που διεξάγεται στην πανέμορφη πόλη του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Ο Κώος Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Ρέκορντμαν κλείνει την αγωνιστική περίοδο έχοντας κατακτήσει συνολικά δέκα χρυσά μετάλλια ,πέντε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν της Πολωνίας όπου κι έκανε τρία νέα παγκόσμια ρεκόρ στα 60μ, στα 200μ και στα 400μ.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου αθλητών Μάστερς στο Γκέτεμποργκ κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια κάνοντας παράλληλα ρεκόρ Αγώνων στα 400μ και στα 800μ αγωνιζόμενος υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες .
Με ένα επικό και συγκινητικό συνάμα αθλητικό φινάλε έπεσε η αυλαία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, καθώς κατά την τελευταία ημέρα της παγκόσμιας αθλητικής διοργάνωσης του κλασικού αθλητισμού, ο Κώος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, θριάμβευσε αγωνιζόμενος σε μήκος και 400 μέτρα μέσα σε μόλις μία ώρα, μιας και αγωνίστηκε υπό βροχή και κρύο σε δύο διαφορετικά στάδια της φιλόξενης σουηδικής πόλης. Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής κατόρθωσε να πετύχει μια αρκετά καλή επίδοση στο μήκος στην κατηγορία 85+, ενώ εν συνεχεία για να προλάβει έκανε αγώνα δρόμου ώστε να βρεθεί εγκαίρως στο δεύτερο στάδιο της πόλης στην περιοχή Bjorlanda που βρίσκεται 35 λεπτά μακριά από το κέντρο.
Η μετάβαση στο bjorlandavallen παρά την κακοκαιρία ήταν άμεση και έτσι ο πρωταθλητής μας κατόρθωσε να αγωνιστεί σε μια ακόμη κατηγορία στα 96 του πλέον χρόνια και ολοκλήρωσε εξαιρετικά και επιτυχημένα την πορεία του με ένα 5ο χρυσό μετάλλιο.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την απονομή των μεταλλίων των 2 τελευταίων αγωνισμάτων οι διοργανωτές αφού τον βράβευσαν και του απένειμαν τα χρυσά μετάλλια, του έδωσαν το μικρόφωνο όπου έψαλε τον εθνικό μας ύμνο σε ένδειξη τιμής και υπερηφάνειας καθώς για μια ακόμη φορά ανέβασε στην κορυφή την γαλανόλευκη σημαία και τίμησε τα ελληνικά χρώματα με την παρουσία του και την απόδοση του στους αγώνες.
Κλείνοντας, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι θεατές στο αγώνισμα των 400 μέτρων και αφότου είχε ολοκληρώσει την προσπάθεια του με μια εξαιρετική αλλά δύσκολη κούρσα υπό βροχή, τον υποδέχτηκαν στην εξέδρα με ένα φοβερό και ανεπανάληπτο standing ovation όπου όλο το γήπεδο σηκώθηκε και χειροκροτούσε παρατεταμένα τον Έλληνα πρωταθλητή και γηραιότερο παγκόσμιο πρωταθλητή της κορυφαίας διοργάνωσης βετεράνων αθλητών στίβου!
Ο Άθλος του Έλληνα Παγκοσμίου Πρωταθλητή Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς.
Η προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά μέσα στο στάδιο της Κω προκειμένου να πετύχει τους αθλητικούς στόχους που έχει θέσει ένας άνθρωπος 96 ετών είναι αναμφίβολα το φωτεινό παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας.
Τα αθλητικά ιδεώδη και το ευ αγωνίζεσθαι βρίσκονται στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον κύριο Μάριο Παπαδημητρίου συνοδό του Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ σε αυτό το δύσκολο ταξίδι των 15 ημερών. Ο Μάριος στάθηκε δίπλα στον πρωταθλητή μας ως ο Φύλακας Άγγελοςτου. Ήταν και είναι ο άνθρωπος που σήκωσε το βάρος της τεράστιας προσπάθειας προκειμένου ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ να πετύχει αυτόν τον Άθλο στη μακρινή Σουηδία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για όσα πρόσφεραν στην Ελλάδα μάς μαζί με όλους τους Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Μάστερς στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας τιμώντας το Ελληνικό Εθνόσημο σε αυτή την Παγκόσμια αθλητική διοργάνωση που συμμετείχαν 8000 αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο.
Ρεπορτάζ: Μάριος Παπαδημητρίου
Στέργιος Χατζηστέργου
Messenger_creation_35c86c27-8350-48fb-9a0c-3a509b050ec5.jpeg
Messenger_creation_422f2c78-eee2-4103-982b-4e0d3dac109a.jpeg
IMG-04b60c55afbe0c271f9a104b199e2d6f-V.jpg
IMG-6f5399fad1eff977a27fc8b82c60cf7f-V.jpg
Messenger_creation_996b901c-b06c-4f51-af9b-bfd6b6874d57.jpeg
IMG-2da56b136546ea16620518c55d14db9f-V.jpg
IMG-d9825cf900baf4f062ffaf5058140d81-V.jpg
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kladhs.webp
Σπύρος Κλάδης: Δήμος - Ρυθμιστής είναι ο Δήμος που στηρίζεται στους ανθρώπους του και βάζει κανόνες

Την παρέμβαση του Ομίλου για τη Δημοκρατία σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κλάδης, αναλύοντας το σχέδιο της παράταξής του για έναν Δήμο που στηρίζεται στους ανθρώπους του

stighmiotipo-othonis-2026-10-13-172304.png
Κάλυμνος: Tο βραβευμένο βιβλίο για τον Σταμάτη Κ. Μανούση – Μια εκδήλωση μνήμης και ιστορικής επιστροφής στο Νικηφόρειο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου η τιμητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σταμάτης Κ. Μανούσης: Ένα Αφήγημα Ζωής», το οποίο έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών

g_chatzimarkos.jpg
Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

nikhtaras4.png
Κλειστά σχολεία & παιδικοί σταθμοί σε όλη την Κω, αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, με απόφαση του Δημάρχου

Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 7:12ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας