Λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί όσον αφορά την εξυπηρέτηση των δεκάδων περιστατικών καθημερινά από το ΕΚΑΒ, ήρθαν να δώσουν 3 διασώστες, οι οποίοι έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στο νησί μας.
Συγκεκριμένα ήρθαν δύο άτομα τα οποία θα επανδρώνουν το δεύτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για 8 ώρες κάθε ημέρα αλλά και ένας μοτοσυκλετιστής - διασώστης.
Από τη Δευτέρα 27 Μαΐου έπιασαν δουλειά και οι 3 διασώστες, με τη σύμβασή τους να είναι για έναν μήνα, μέχρι τέλος Ιουνίου.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κω, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται να έρθουν στο νησί μας άλλοι 4 διασώστες για να επανδρωθεί το δεύτερο ασθενοφόρο.
Να σημειωθεί ότι το τμήμα του ΕΚΑΒ Κω έχει ζητήσει εκτός των 4 ακόμα διασωστών που αναμένονται, ακόμα δύο, καθώς αλλιώς θα είναι αδύνατον οι εργαζόμενοι να πάρουν έστω και ένα ρεπό.
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ δουλεύουν ''στα κόκκινα'' καθώς τα περιστατικά που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά είναι τόσα πολλά που η λειτουργία του δεύτερου ασθενοφόρου όλο το 24ωρο είναι επιτακτική!
Οι όροι ένταξης στη ρύθμιση που αφορά συνολικά 2.000.000 οφειλέτες και σύμφωνα με τους αρμόδιους θα είναι η τελευταία - Η προθεσμία, τα επιτόκια και όσα πρέπει να ξέρετε - Ηλεκτρονικοί έλεγχοι και κατασχέσεις για τους κακοπληρωτές
Το νέο εργαλείο θα επικεντρώνεται στη νέα νεοσύστατη δομή ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ που αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στον συντονισμό και διενέργεια ελέγχων για βαριές και σύνθετες παραβάσεις