Ι. Λάμπρου στο kosnews24: Οι καταστηματάρχες να αυξήσουν τους μισθούς

Οικονομια Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024
060e78c63cdd0f25cbbd01cd4d88b091.jpg

Στην κάμερα του kosnews24 μίλησε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Ιωάννα Λάμπρου, σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας μας για την πρόθεση επιχειρηματιών εστίασης του νησιού να κλείνουν τα μαγαζιά τους, μια φορά την εβδομάδα, λόγω έλλειψης προσωπικού και του νόμου που αφορά το χρονικό ώριο εργασίας, των εργαζομένων.

Η κ. Λάμπρου απάντησε για το εάν το Εργατικό Κέντρο θα μπορούσε με απόφασή του, μέσω μιας ιδιαίτερης σύμβασης (όπως σε κάποια νησιά ) να επιτρέψει, εφόσον και αν επιθυμεί ο εργαζόμενος, να δουλέψει παραπάνω ώρες από τις καθορισμένες 40.

« Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού είναι ευθύνη της μεγάλης εργοδοσίας και συνέπεια όλων αυτών των χρόνων. Αυτό που μας λένε οι εργαζόμενοι είναι ότι δεν ψάχνουν εργάτες αλλά ψάχνουν σκλάβους που να δουλεύουν 10 με 12 ώρες την ημέρα και με μισθούς πείνας. Εμείς λέμε ότι αν δεν αυξηθούν οι μισθοί και αν οι εργαζόμενοι δεν πάρουν τα δικαιώματά τους, το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν είναι δυνατόν σήμερα το 2024 να λέμε ότι ένας εργαζόμενος θα πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα για να μπορέσει να επιβιώσει και να βγάλει τα έξοδά του. Αυτό μας γυρίζει αιώνες πίσω που εργαζόμενοι δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εμείς λέμε ότι σήμερα υπάρχουν άλλες δυνατότητες», δήλωσε η κ. Λάμπρου ενώ συμπλήρωσε ότι δε γίνεται να ζητούν να βάλουν πλάτη οι εργαζόμενοι για να μην κλείνουν τα καταστήματα μια ημέρα την εβδομάδα, λέγοντας ότι θα μπορούσαν οι καταστηματάρχες να αυξήσουν τους μισθούς για να βρουν προσωπικό.

Δείτε τις δηλώσεις της κ. Ιωάννας Λάμπρου στο βίντεο που ακολουθεί

VIDEO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-07-30-174705.png
Λειτουργεί ξανά το ιστορικό ρολόι στην Πλατεία Ελευθερίας

Η επαναλειτουργία του ρολογιού αποτελεί μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς επαναφέρει στη ζωή ένα κομμάτι της ιστορικής ταυτότητας της πόλης.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
30 °C
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 8:37ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency