Νικητιάδης: Θα επιμείνουμε στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Πολιτικη Πέμπτη, 16η Φεβρουαρίου 2023
5c2d461608d8578b93c811d6a86df9a6.jpg

Νικητιάδης: Θα επιμείνουμε στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Ευχόμενος «καλή Τσικνοπέμπτη και με… μέτρο», από την Κω, ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης, δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας για «Επέκταση τακτικής επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζομένων» που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στον Αέρα» με τη δημοσιογράφο Σάντυ Λαδικού του «Radio Proto 91,5 Fm», ο τ.Υφυπουργός μεταξύ άλλων υπογράμμισε : «Σέβομαι τη γιορτινή διάθεση της ημέρας, αλλά για να έχουν όλοι, αυτή τη διάθεση θα πρέπει και η πολιτεία να φροντίζει για όλους. Αναφέρομαι στο επίδομα ανεργίας και στην επέκτασης του πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και απέρριψε η κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε την ανησυχία του ότι η απόρριψη της τροπολογίας αποτελεί πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις που ως άμεσο αποτέλεσμα μπορεί να έχει την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται στον τομέα του τουρισμού. Παραθέτοντας στοιχεία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που απασχολούνται την καλοκαιρινή περίοδο ο τ. Υφυπουργός σημείωσε ότι : «Συνολικά σε όλη τη χώρα χρειάζονται 55.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι που θα έρθουν από το εξωτερικό. Στην Κω 3.000 και στη Ρόδο 5.000 ενδεικτικά. Αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές δε θα αναζητούσαμε εργαζόμενους από το εξωτερικό»..

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους που είναι η καρδία της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας σημείωσε τέλος ο κ. Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας οτι : «Η τροπολογία που καταθέσαμε ήταν απολύτως λελογισμένη και ελεγχόμενη δημοσιονομικά. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση την απέρριψε. Εμείς θα επανέλθουμε. Δε θα το αφήσουμε έτσι. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους στον τουρισμό».

Σχετικό ηχητικό εδώ : https://youtu.be/Kkz1FYUN3nc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
dhmotiko-sumvoulio.jpg
Την Πέμπτη 10η Ιουλίου η Παρουσίαση Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής 2023-2024

Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

limenikonew.png
Θάνατος επιβάτιδας του BLUE STAR 2 στην Κάλυμνο

Η 73χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 8:06ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency