Ν.Ε. Β.Δ. ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Παππάς να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα όσα καταγγέλλει για το νοσοκομείο της Κω

Πολιτικη Τρίτη, 12η Ιουλίου 2022
46ebe520029e8bac05c33e13494ee565.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

Διαρκής και επαναλαμβανόμενη έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες της Βορείου Δωδεκανήσου, που φτάνει στα όρια προσβολής της νοημοσύνης μας, για τα τόσο ευαίσθητα ζητήματα του Τομέα Υγείας και της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Κω.

Με έκπληξη είδαμε δημοσιευμένες δηλώσεις του κυρίου Παππά, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έκανε λόγο για τοπικούς μηχανισμούς που ασκούν πιέσεις σε γιατρούς να παραιτηθούν ή προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να μεταβούν για να υπηρετήσουν στην Κω, πετυχαίνοντας μάλιστα τον σκοπό τους, ενώ δήλωσε επίσης ότι είναι αναμενόμενο άνθρωποι να μη θέλουν να εμπλακούν σε αυτόν τον συνεχιζόμενο οχετό.

Η πολιτική εντιμότητα ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της κυβερνητικής παράταξης, απέναντι πρωτίστως στους κατοίκους της Κω και στην αγωνία τους, απαιτεί από τον κύριο Παπά να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτών των τοπικών μηχανισμών, με τον δρόμο της Δικαιοσύνης φυσικά να είναι ανοιχτός για τις όποιες καταγγελίες του. Ποιοι, πως και πότε έδρασαν και δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Και αυτό ενώ εξακολουθεί να αιωρείται η σκόνη που σήκωσε η άστοχη τουλάχιστον τοποθέτηση της κυρίας Γιασιράνη, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας - Πρόνοιας & Κοινωνικής μέριμνας, η οποία μας παρουσίασε ποσοστά κάλυψης Ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των κλινικών του νοσοκομείου. Καλούμε κάθε πολίτη της Κω να αναλογιστεί αν η δήλωση «… τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να είναι σήμερα πιο θωρακισμένα από ποτέ…» όπως αυτολεξεί ειπώθηκε, είναι αυτό που βιώνει όποιος χρειαστεί παθολόγο, ακτινολόγο ή παιδίατρο στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κω.

Αναρωτιόμαστε εάν μας εμπαίζει λέγοντας ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου της Κω είναι επαρκής και με την προσθήκη δύο ειδικοτήτων θα καταστεί πλήρης. Και αν όντως ισχύουν αυτά, ποιο φορτισμένο κλίμα και ποιο απροχώρητο της κατάστασης, είναι αυτό που οδήγησε τον κ. Πρωθυπουργό, μαζί με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και τους Βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ, να συμμετέχουν σε Συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω, μόλις πριν λίγο καιρό, με μοναδικό θέμα τα ζητήματα λειτουργίας και στελέχωσης του υφιστάμενου Νοσοκομείου και της ανάγκης ανέγερσης ενός νέου πλήρως επανδρωμένου.

Τα ζητήματα της Υγείας είναι εξαιρετικά σημαντικά για να γίνονται αντικείμενο φθηνού πολιτικού παιχνιδιού και οι έχοντες την εξουσία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια κριτική είναι επιβεβλημένη και θεμιτή, τουλάχιστον για τους Δημοκρατικούς πολίτες. Ας μην απειλούν λοιπόν ότι θα δώσουν στοιχεία γιατρών που αμείβονται από την Περιφέρεια σαν να είναι ένα μυστικό συλλογικό «ρουσφέτι» για το οποίο θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, ας μην αναλώνονται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και ας επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων που τους έχει αναθέσει συλλογικά η κοινωνία μέσα από την εκλογή τους στα δημόσια αξιώματα.

Για τη Ν.Ε. Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Ο Γραμματέας Ο Υπ. Επικοινωνίας

Μιχάλης Χατζηγιακουμής Αντώνης Ζαμάγιας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-13-172304.png
Κάλυμνος: Tο βραβευμένο βιβλίο για τον Σταμάτη Κ. Μανούση – Μια εκδήλωση μνήμης και ιστορικής επιστροφής στο Νικηφόρειο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου η τιμητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σταμάτης Κ. Μανούσης: Ένα Αφήγημα Ζωής», το οποίο έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών

g_chatzimarkos.jpg
Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

nikhtaras4.png
Κλειστά σχολεία & παιδικοί σταθμοί σε όλη την Κω, αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, με απόφαση του Δημάρχου

Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

stighmiotipo-othonis-2026-10-13-120558.png
80 ΑΔΤΕ: Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Διατροφής

Η 80 ΑΔΤΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Πυλί στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Διατροφής, με σκοπό την ανάδειξη της διατροφικής, ιστορικής και πολιτισμικής αξίας του άρτου

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας