Δήμος Κω: Αγωνιζόμαστε για καθαρή Κω, άδικη η κριτική της παράταξης ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ - Καμία ιδιωτικοποίηση, μόνο αγορά υπηρεσιών καθαριότητας

Πολιτικη Δευτέρα, 23η Μαΐου 2022
f093e6a9d20f42fc60ae6e3ad3b2c401.jpg

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ


Αγωνιζόμαστε για καθαρή Κω, άδικη η κριτική της παράταξης ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

Καμία ιδιωτικοποίηση, μόνο αγορά υπηρεσιών καθαριότητας

Η κριτική που ασκεί, για δήθεν ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, η παράταξη ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ, αδικεί το Δήμο στο σύνολο του, τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας και τους συμπολίτες μας που προσδοκούν σε καθαρό νησί, ειδικά στην τουριστική περίοδο.

Δεν υπάρχει καμία ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, παρά μόνο αγορά υπηρεσιών με ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, για να είναι το νησί μας καθαρό, αφού το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί ενώ οι εποχικά εργαζόμενοι καθυστερούν να αναλάβουν εργασία λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας για την πρόσληψή τους (πχ πέρυσι προσλήφθηκαν στο τέλος Αυγούστου).

Για έναν απλό παρατηρητή, που έχει εξετάσει την περυσινή σύμβαση και την προτεινόμενη για εφέτος, θα διαπιστώσει ότι, πέρυσι αφορούσε σε αγορά υπηρεσιών τεσσάρων απορριμματοφόρων (04) με το προσωπικό τους για διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ εφέτος αφορά σε αγορά υπηρεσιών τεσσάρων απορριμματοφόρων (04) και επιπρόσθετα δύο ακόμη (02) απορριμματοφόρων με καδοπλυντήριο, με το προσωπικό τους, για διάστημα πέντε μηνών, και επιπλέον δύο (02) ανατρεπόμενων φορτηγών με γερανό για τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων, για ένα έτος.

Όλα αυτά μέσα από ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία έχουν πρόσβαση άπαντες.

Δυστυχώς όμως δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και ο διαγωνισμός βγήκε άγονος.

Μετά από αυτό, ο δήμος μας, δύο επιλογές είχε.

Είτε να ξεκινήσει πάλι την ίδια διαδικασία, η οποία θα οδηγούσε προς το τέλος του καλοκαιριού, με αβέβαιο αποτέλεσμα, είτε να προχωρήσει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία για τα απορρίμματα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Προφανώς επελέγη η δεύτερη διαδικασία αφού χρονικά είναι πολύ συντομότερη και θα παράξει αποτέλεσμα.

Και πάλι, για να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, αυτό θα γίνει κατόπιν έγκρισης των αρμόδιων αρχών της Ελληνικής Πολιτείας.

Η δημοτική αρχή του Θεοδόση Νικηταρά αγωνίζεται καθημερινά για τους συνδημότες μας.

Με χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου κατάφερε και μείωσε, από πέρυσι, τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 50% για όλες τις κατοικίες και 20% για όλες τις επιχειρήσεις ενώ ενίσχυσε το Δήμο με 4 νέα απορριμματοφόρα και 2 φορτηγά.

Το μόνο που δεν μπορεί είναι να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό.

Ακόμη κι έτσι όμως σχεδιάζει, προγραμματίζει και αγωνίζεται να είναι το νησί μας καθαρό και να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία του τόπου μας.

Το έχουν ανάγκη οι συμπατριώτες μας και οι επισκέπτες του νησιού μας.

Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
penthos1_fa_new.png
Βαρκάς Θεοδόσης: Για τον Βασίλη Γιαννακάκη…

''Όταν ο νους του ανθρώπου δεν χωρά κάτι τόσο τραγικό... ''

stighmiotipo-othonis-2025-06-27-185044.png
Συνάντηση των ενδιαφερομένων μερών του ευρωπαϊκού έργου TAAS διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο του 3ου Stakeholders Meeting του ευρωπαϊκού έργου TAAS – Serving Digital Transformation in Tourism, που πραγματοποιήθηκε χθες 26 Ιουνίου 2025 στη Ρόδο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέδειξε ως κορυφαία προτεραιότητα την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στον τουριστικό τομέα. 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
27 °C
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 11:52ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency