Υφυπουργός Οικονομικών: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας για την κατασκευή αντλιοστασίου στο Μαστιχάρι

Πολιτικη Τρίτη, 10η Μαΐου 2022
b1225a6df7c464ba2c00e556638548d7.jpg

Η απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου στην ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 4461/05-04-2022 σχετικά με το θέμα «Σύννομη η κατασκευή αντλιοστασίου Δήμου Κω επί εκτάσεως αρμοδιότητας Κτηματικής Υπηρεσίας;».


Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Των: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Σύννομη η κατασκευή αντλιοστασίου Δήμου Κω επί εκτάσεως αρμοδιότητας Κτηματικής Υπηρεσίας;»

Κύριε Υπουργέ,

Στο Μαστιχάρι Κω, σε έκταση επί της παραλίας και έμπροσθεν καταστημάτων, η Δημοτική Αρχή Κω προβαίνει σε κατασκευή αντλιοστασίου βιολογικού καθαρισμού. Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων, η έκταση, η οποία θα καταλαμβάνει, βρίσκεται επί της γραμμής του αιγιαλού και αρμοδιότητας Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής εναντιώνονται, όχι στο έργο καθαυτό της Δημοτικής Αρχής αλλά στη χωροταξική επιλογή του σημείου κατασκευής του αντλιοστασίου, το οποίο, κατά δηλώσεις τους, αφενός θα μεγεθύνει το πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή, η οποία αναδύεται και διαχέεται εξαιτίας των φυκιών αλλά και αφετέρου θα πλήξει την πέριξ αμμουδιά, η οποία αποτελεί σημείο αναπαραγωγής της χελώνας Caretta caretta. Επιπρόσθετα, όπως διατείνονται, το έργο, ενώ βρισκόταν στο στάδιο της κατασκευής, διακόπηκε κατόπιν πρόσφατης παρέμβασης του Λιμεναρχείου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε εάν η κατασκευή του αντλιοστασίου της Δημοτικής Αρχής Κω επί του συγκεκριμένου σημείου στο Μαστιχάρι Κω είναι σύννομη και κατόπιν αδειοδότησης ή παραχώρησης της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων προς αυτήν;

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

Τη Βουλή των Ελλήνων

Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων

:

ΚΟΙΝ:

Βουλευτές κ.κ.Α.Αβδελά,Κ.Χήτα (Δια της Βουλής των Ελλήνων)

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.4461/5-4-2022 ερώτηση

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ.4461/5-4-2022 ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. κ Α.Αβδελάς, Κ.Χήτας, σας γνωρίζουμε ότι στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α΄δεν έχει υποβληθεί αίτημα παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας για την κατασκευή αντλιοστασίου στην περιοχή Μαστιχάρι Νήσου Κώ, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.2971/2001,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
penthos1_fa_new.png
Βαρκάς Θεοδόσης: Για τον Βασίλη Γιαννακάκη…

''Όταν ο νους του ανθρώπου δεν χωρά κάτι τόσο τραγικό... ''

stighmiotipo-othonis-2025-06-27-185044.png
Συνάντηση των ενδιαφερομένων μερών του ευρωπαϊκού έργου TAAS διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο του 3ου Stakeholders Meeting του ευρωπαϊκού έργου TAAS – Serving Digital Transformation in Tourism, που πραγματοποιήθηκε χθες 26 Ιουνίου 2025 στη Ρόδο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέδειξε ως κορυφαία προτεραιότητα την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στον τουριστικό τομέα. 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Σάββατο, 28 Ιουνίου 6:50ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency