ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ
Αγαπητοί συμπατριώτες, πρόσφατα ο δικηγορικός κόσμος είχε μια σημαντική απώλεια. Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, ο συνάδελφος Δημήτρης Τσοβόλας.
Αισθάνομαι την ανάγκη, επειδή έτυχε να βρίσκομαι σήμερα στην θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, να εκφράσω στην μνήμη του μια άποψη, την οποία ο ίδιος μου μετέφερε στα πλαίσια μιας δίκης στο Εφετείο Αθηνών στα τέλη του έτους 2018, όπου υπήρξαμε μαζί και με άλλους συναδέλφους από την Κω, υπερασπιστές κατηγορουμένων.
Είναι αλήθεια ότι η καταδίκη του στο ειδικό δικαστήριο το έτος 1989 έχει δημιουργήσει σοβαρές αντιθέσεις στον νομικό κόσμο, με μια ομάδα νομικών να υποστηρίζουν ότι σε εκείνη την δίκη, που ονομάστηκε «η δίκη του αιώνα», φαλκιδεύτηκαν τα δικαιώματα του Δημήτρη Τσοβόλα ως κατηγορούμενου και μάλιστα από ένα δικαστήριο ειδικής σύνθεσης και συγκρότησης, που αμφισβητήθηκε η συνταγματική του κατοχύρωση.
Τα παραπάνω όμως ας ερευνηθούν από τους ιστορικούς και την επιστήμη. Αυτό που εγώ έχω να εισφέρω στην μνήμη του, είναι η άρτια επιστημονική του κατάρτιση και ότι σε κάθε στάση της παραπάνω δίκης, εντυπωσίαζε η ηρεμία που επιδείκνυε, ακόμη και αν οι προκλήσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες μέσα στην δικαστική αίθουσα. Σε μια από τις συζητήσεις μας στην ανάπαυλα των πολλών συνεδριάσεων, κατέκρινε μετ’ επιτάσεως, τα «νέα ήθη» της δικηγορικής παρουσίας, όπου κάποιες δίκες πανελληνίου ενδιαφέροντος μετατρέπονταν σε φθηνό θέαμα καθημερινής κατανάλωσης, με πρωταγωνιστές συναδέλφους διψασμένους για εφήμερη δημοσιότητα, οι οποίοι επιδίδονται σε ασημαντολογίες, δείγμα παράτυπης αν όχι παράνομης και σε κάθε περίπτωση, περιφρόνησης της μυσταγωγίας της ποινικής δίκης.
Ας μείνουμε σε αυτό το τελευταίο και ας φροντίσουμε εμείς οι δικηγόροι, να περιφρουρήσουμε τις αρχές του λειτουργήματός μας όπως αυτές συντέθηκαν στον κώδικα δεοντολογίας μας.
Αυτό ας κρατήσουμε ως στερνό αντίο στον σημαντικό αυτό δικηγόρο.
Κως 5 Μαρτίου 2022
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω
Μανώλης Χατζηάμαλλος
Την παρέμβαση του Ομίλου για τη Δημοκρατία σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κλάδης, αναλύοντας το σχέδιο της παράταξής του για έναν Δήμο που στηρίζεται στους ανθρώπους του
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου η τιμητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σταμάτης Κ. Μανούσης: Ένα Αφήγημα Ζωής», το οποίο έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας