ΔΗΜ.ΤΟ ΚΩ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας Κω, συναντηθήκαμε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα και τους βουλευτές Δωδεκανήσου ΝΔ κ.Κόνσολα Μ.,Υψηλάντη Β., Ιατρίδη Μ. και Παππά Ι. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιά & Αιγαίου, κ. Ροϊλός Χ.
Ενημερώσαμε για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Κω, όσον αφορά τη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, φαρμακευτικό και τεχνολογικό υλικό. Τονίσαμε ότι, όλα αυτά τα χρόνια το νοσοκομείο στηρίζεται σε δωρεές συμπολιτών μας και εθελοντικών ομάδων.
Ειδικότερα, αναφερθήκαμε στην ανάγκη για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με ειδικότητες ιατρών που παραμένουν κενές (Παθολόγοι, Πνευμονολόγος, Νεφρολόγος, Παιδίατρος, Ουρολόγος, Ακτινολόγος), καθώς και με Νοσηλευτικό προσωπικό.
Τονίσαμε την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην Αντιμάχεια και στο Πλατάνι. Να γίνει έλεγχος των εγκαταστάσεων και του υπάρχοντος εξοπλισμού και στελέχωσή τους με πλήρη δυναμικότητα, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο, ειδικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Συζητήσαμε επίσης την αναγκαιότητα ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κω.
Αν είναι να γίνει ένα έργο στο νησί, αυτό πρέπει να είναι το νέο νοσοκομείο, ως απόλυτη προτεραιότητα. Είναι αίτημα του κωακού λαού πολλών ετών. Θα εξυπηρετεί τους πολίτες της Κω, τα γειτονικά νησιά και τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο.
Ο κ. Πλεύρης, αλλά και η κ. Γκάγκα, αναγνώρισαν την αναγκαιότητα ανέγερσης ενός νέου νοσοκομείου στην Κω, που είναι και η γενέτειρα του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη.
Παράλληλα υποσχέθηκαν να εξετάσουν:
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαρία Ψύρη Μουζουράκης Κωνσταντίνος
''Το ψέμα είναι Ανανδρία γι αυτό δεν αντέχει στον χρόνο.. !!''
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
''Όταν ο νους του ανθρώπου δεν χωρά κάτι τόσο τραγικό... ''
Δείτε τα θέματα!