ΚΚΕ Κω: Προκλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις της ηγεσίας του Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Κω

Πολιτικη Παρασκευή, 4η Μαρτίου 2022
bd4ec6d92bc2bd347f30ed7f9ec67a5d.jpg

Δελτίο Τύπου

Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Κω του ΚΚΕ

Με αφορμή τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Υπ. Υγείας στο Νοσοκομείο Κω

Τελείως προκλητικές και απαράδεκτές οι δηλώσεις της ηγεσίας του Υπ. Υγείας που είδε το Νοσοκομείο Κω , με τις πασίγνωστες χρόνιες και επικίνδυνες ελλείψεις, να έχει επαρκή κάλυψη !

Η ηγεσία του υπουργείου της κυβέρνησης ΝΔ , που βρέθηκε στο νησί, πρωτίστως για να ευχαριστήσει φαρμακοβιομηχανία για μια δωρεά (!), φέρνει τεράστια ευθύνη για την κατάντια του Δημοσίου συστήματος Υγείας συνολικότερα. Ειδικότερα όμως και σύμφωνα με τις δηλώσεις της ομολογεί πως δεν πρόκειται να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να ενισχύσει με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και την παροχή απαραίτητου εξοπλισμού το Νοσοκομείο Κω, για να πάψει ο λαός της Ιπποκρατικής Κω να ζει με την αγωνία μην τυχόν συμβεί κάτι σοβαρό στην υγειά του.

Αν σήμερα ,μετά από δύο χρόνια πανδημίας, έχοντας εγκαταλείψει υγειονομικούς και κατοίκους στην " τύχη " της ατομικής ευθύνης ,χωρίς πνευμονολογο ,χωρίς κλιμάκιο ΕΟΔΥ για τον απαραίτητο έλεγχο του πληθυσμού για Covid,με ελάχιστο και εξαντλημένο ιατρικο- νοσηλευτικό προσωπικό και το ΚΥ Αντιμάχειας σε υπολειτουργία, το "νέο ΕΣΥ" που σκιαγράφησε ως λύση δεν είναι τιποτα άλλο παρά η αποθέωση της εμπορευματοποίησης,της πλήρους παράδοσης των σημερινών δημόσιων δομών στην υπηρεσία μεγαλοεπιχειρηματιών στην υγεία και στο φάρμακο.

Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ να αφήσει κατά μέρος τις μεγαλοστομίες και τα ψέματα και να προχωρήσει άμεσα στην θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με συγκεκριμένα μέτρα.

Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών , νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών σε Νοσοκομείο και ΚΥ Κω και Αντιμάχειας όλων των ειδικοτήτων.

Να επαναλειτουργήσουν τα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ στο Πλατάνι, ενταγμένα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Να συσταθούν συνεργεία του ΕΟΔΥ για τακτικούς, επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε κατοίκους, εργαζόμενους κι επισκέπτες.

Να διασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η παροχή όλου του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση

Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας υγείας εργαζομένων στους χώρους δουλειάς,στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της Κω να γυρίσει την πλάτη του σε όλους αυτούς που με τις κυβερνήσεις τους χρόνια τον κοροϊδεύουν πως τάχα θα τον σώσουν και να αντιδράσει δυναμικά με τα σωματεία και συλλόγους για να διεκδικήσει και να επιβάλλει με τους αγώνες του τα δίκαια αιτήματα του.

4/3/22

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kladhs.webp
Σπύρος Κλάδης: Δήμος - Ρυθμιστής είναι ο Δήμος που στηρίζεται στους ανθρώπους του και βάζει κανόνες

Την παρέμβαση του Ομίλου για τη Δημοκρατία σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κλάδης, αναλύοντας το σχέδιο της παράταξής του για έναν Δήμο που στηρίζεται στους ανθρώπους του

stighmiotipo-othonis-2026-10-13-172304.png
Κάλυμνος: Tο βραβευμένο βιβλίο για τον Σταμάτη Κ. Μανούση – Μια εκδήλωση μνήμης και ιστορικής επιστροφής στο Νικηφόρειο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου η τιμητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σταμάτης Κ. Μανούσης: Ένα Αφήγημα Ζωής», το οποίο έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών

g_chatzimarkos.jpg
Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

nikhtaras4.png
Κλειστά σχολεία & παιδικοί σταθμοί σε όλη την Κω, αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, με απόφαση του Δημάρχου

Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας