Γ. Χατζημάρκος: Για την φετεινή τουριστική περίοδο έχουμε μόνο θετικά μηνύματα

Πολιτικη Πέμπτη, 10η Φεβρουαρίου 2022
6ace55efccda71d09942fad021a74165.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γ. Χατζημάρκος: «Για την φετεινή τουριστική περίοδο έχουμε μόνο θετικά μηνύματα »
Κοινή στόχευση η έναρξη της τουριστικής σαιζόν το νωρίτερο δυνατόν, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, υπό τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στην Αθήνα, υπό την Προεδρία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ετοιμότητα των Περιφερειών για την έναρξη της τουριστικής σεζόν από τον Μάρτιο και συμμετείχαν σε αυτήν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας καθώς οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού.
Κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης, ο Υπουργός Τουρισμού κάλεσε τους Περιφερειάρχες να είναι έτοιμοι και οργανωμένοι για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, καθώς τα μηνύματα από τις προκρατήσεις είναι πολύ αισιόδοξα και από τις αρχές Μαρτίου αναμένονται σημαντικές ροές επισκεπτών προς την Ελλάδα.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε:
«Οργανωμένα και με σχέδιο, δεν φοβηθήκαμε το 2020, δεν φοβηθήκαμε το 2021. Το 2022, στόχος μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε τη σοβαρότητα και την εμπιστοσύνη που κερδίσαμε σε όλες τις διεθνείς αγορές. Η φετινή χρονιά δε θα ξεκινήσει απλώς νωρίς, αλλά νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και σε αυτό έχουμε επικεντρώσει όλες μας τις προσπάθειες. Η πρώτη διεθνής πτήση σε ένα από τα πέντε διεθνή αεροδρόμια της Περιφέρειάς μας, θα προσγειωθεί αρχές Μαρτίου».
Απευθυνόμενος στους Περιφερειάρχες της χώρας που σύσσωμοι έδωσαν το παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε συμπαίκτες σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ενώνουμε δυνάμεις και εργαζόμαστε σκληρά, με συναίσθηση της ευθύνης να επιστρέψει η ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια. Ξέρω ότι το κάνετε με επαγγελματισμό και με σοβαρότητα σε όλα τα θέματα και θέλω να ξέρετε ότι το Υπουργείο Τουρισμού στέκεται δίπλα σας με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».
Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι η πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού να στηρίξει θεσμικά τις προσπάθειες όλων των Περιφερειών να βελτιώσουν τις τουριστικές υποδομές τους, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Επ’ αυτού ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε:
«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε και θεσμικά τον αγώνα των Περιφερειών να βελτιώσουν τις τουριστικές υποδομές τους. Το ζήτημα είναι ποιες υποδομές μπορούν να χαρακτηριστούν ως τουριστικές, αφού δεν έχουν όλες οι Περιφέρειες τα ίδια χαρακτηριστικά. Ειδικά σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική Περιφέρεια όπως το Νότιο Αιγαίο, το σύνολο των υποδομών είναι και τουριστικές υποδομές, οι οποίες υπηρετούν πρωτίστως τους κατοίκους τους, αλλά ταυτόχρονα, κάθε μία, συμμετέχει με το δικό της ποσοστό στη συνολική εμπειρία και υπηρεσία που προσφέρουμε στον επισκέπτη μας».
Αναφερόμενος ειδικότερα στα εργαλεία με τα οποία το Υπουργείο Τουρισμού προτίθεται να στηρίξει τις Περιφέρειες, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε και τη δυνατότητα της ίδρυσης Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού και της απευθείας διαφήμισης κάθε Περιφέρειας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, που δίνεται πλέον μέσω του πρόσφατου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού.
Σε ό,τι αφορά το 2022, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου, καθώς και τα αιτήματα των αεροπορικών εταιρειών για θέσεις στα ελληνικά αεροδρόμια (slots) ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η TUI φέτος προγραμματίζει να φέρει 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό καταγράφεται το γεγονός ότι από τον Απρίλιο δρομολογούνται για την Ελλάδα 14 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ.
Στη συνεδρίαση έγινε μία σύντομη παρουσίαση των Εθνικών Σχεδίων Δράσης «2030» της μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ από τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο, ενώ η Αγγελική Κοσμοπούλου από το Ίδρυμα Λασκαρίδη παρουσίασε τις δυνατότητες συνεργασίας των Περιφερειών για τον καθαρισμό των ακτών και των βυθών.
Το Γραφείο Τύπου
2022-02-09_15-49-15.jpg
2022-02-09 at 15.54.33.jpeg
2022-02-09 at 15.54.26.jpeg
2022-02-09_15-49-52.jpg
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kladhs.webp
Σπύρος Κλάδης: Δήμος - Ρυθμιστής είναι ο Δήμος που στηρίζεται στους ανθρώπους του και βάζει κανόνες

Την παρέμβαση του Ομίλου για τη Δημοκρατία σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κλάδης, αναλύοντας το σχέδιο της παράταξής του για έναν Δήμο που στηρίζεται στους ανθρώπους του

stighmiotipo-othonis-2026-10-13-172304.png
Κάλυμνος: Tο βραβευμένο βιβλίο για τον Σταμάτη Κ. Μανούση – Μια εκδήλωση μνήμης και ιστορικής επιστροφής στο Νικηφόρειο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου η τιμητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σταμάτης Κ. Μανούσης: Ένα Αφήγημα Ζωής», το οποίο έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών

g_chatzimarkos.jpg
Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

nikhtaras4.png
Κλειστά σχολεία & παιδικοί σταθμοί σε όλη την Κω, αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, με απόφαση του Δημάρχου

Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 12:55ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας