Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ για τα πολλαπλά προβλήματα εμβολιασμού και Νοσοκομείου Κω

Πολιτικη Δευτέρα, 24η Ιανουαρίου 2022
f5e45749878ee2c077a260eb75932937.jpg
Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ
Για τα πολλαπλά προβλήματα εμβολιασμού και Νοσοκομείου Κω
Είναι ανεπίτρεπτο δύο χρόνια πανδημίας και ενώ οι μεταλλάξεις παίρνουν και δίνουν το νοσηλευτικό-διοικητικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείο Κω να παλεύει μόνο του απέναντι στο «θηρίο» του κορονοϊού και ο λαός της Κω να αφήνεται αβοήθητος στο έλεος της «ατομικής ευθύνης» .
Η έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος παιδιών, βρίσκει γονείς με τα παιδιά τους να περιμένουν στην αυλή του νοσοκομείου στην ουρά τις δύο μόνο μέρες της βδομάδας .Το προσωπικό δεν φτάνει, οι χώροι δεν επαρκούν. Χρόνιες ελλείψεις αποτέλεσμα της πολιτικής που διαρκώς μειώνει κονδύλια από την δημόσια υγεία, ακόμα και μέσα στην πανδημία.
Έτσι στην λογική κόστους-οφέλους που ασπάζονται όλα τα κόμματα και με το «νέο ΕΣΥ» της ΝΔ να αποτελεί απειλή παρά λύση για την προστασία της υγείας του λαού, το νοσοκομείο της Κω, του 4ου τουριστικού νησιού και του 2ου πληθυσμιακά των Δωδεκανήσων, παραμένει με έναν παθολόγο, ακόμα να προσληφθεί πνευμονολόγος, δεν έχει παιδίατρο, ογκολόγο. Το λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό είναι στα όρια κατάρρευσης και το γερασμένο κτίριο είναι πολύ πίσω από τις δυνατότητες της εποχής.
Τα πολλαπλά προβλήματα τόσο του εμβολιαστικού προγράμματος ακόμα και των παιδιών, όσο και της απουσίας κλιμακίου του ΕΟΔΥ για ιχνηλάτιση και διενέργεια ελέγχων στον πληθυσμό, επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνει ο λαός της Κω.
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της Κω να διεκδικήσει μαχητικά και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί:
• Εδώ και τώρα διενέργεια δωρεάν και επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
• Η πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
• Η επίταξη του Ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση.
• Η ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού με επιστημονική ενημέρωση και με επίκεντρο του χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.
• Η εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Κανένα κλείσιμο και καμία συγχώνευση κλινών και κλινικών των νοσοκομείων.
• Η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό του νοσοκομείου της Κω, του Κέντρου Υγείας στην Αντιμάχεια.
• Η αξιοποίηση και στελέχωση, ενταγμένα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, των εγκαταστάσεων πολυιατρείων του ΕΦΚΑ στο Πλατάνι.
Η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ,
23/01/22
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kladhs.webp
Σπύρος Κλάδης: Δήμος - Ρυθμιστής είναι ο Δήμος που στηρίζεται στους ανθρώπους του και βάζει κανόνες

Την παρέμβαση του Ομίλου για τη Δημοκρατία σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κλάδης, αναλύοντας το σχέδιο της παράταξής του για έναν Δήμο που στηρίζεται στους ανθρώπους του

stighmiotipo-othonis-2026-10-13-172304.png
Κάλυμνος: Tο βραβευμένο βιβλίο για τον Σταμάτη Κ. Μανούση – Μια εκδήλωση μνήμης και ιστορικής επιστροφής στο Νικηφόρειο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου η τιμητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σταμάτης Κ. Μανούσης: Ένα Αφήγημα Ζωής», το οποίο έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών

g_chatzimarkos.jpg
Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

nikhtaras4.png
Κλειστά σχολεία & παιδικοί σταθμοί σε όλη την Κω, αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, με απόφαση του Δημάρχου

Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2:10ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας