HIG: Μega deal 150 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία του Κυπριώτη στην Κω

Οικονομια Παρασκευή, 24η Δεκεμβρίου 2021
16c611017a406e90d59875798a434438.jpg

Ρεπορτάζ
Αντιόπη Σχοινά (https://www.liberal.gr/)

Στον πλήρη έλεγχο της Αμερικανικής HIG, έναντι συνολικά 150 εκατ. ευρώ, περνάει ο ξενοδοχειακός όμιλος Κυπριώτη, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έλαβε τέλος εντός των προηγούμενων δυο ημερών το σήριαλ με τα δάνεια του και εξαγοράστηκαν το σύνολο τους από τις τράπεζες Πειραιώς και Attica Bank.

Η εξαγορά των δανείων από τις δύο τράπεζες σε συνδυασμό με την από το Σεπτέμβριο ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξαγοράς από την Eurobank, μέρους του δανείου που ανερχόταν σε 53,3 εκατ. ευρώ, ανεβάζει το ύψος της συναλλαγής στα 150. εκατ. ευρώ και ισχυροποιεί την θέση της HIG στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος που δραστηριοποιείται κυρίως στην Κω διαθέτει συνολικά πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι πέντε αστέρων και οι 3 τεσσάρων. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Panorama Hotels & Suites, Maris Suites και Aqualand, Hippocrates και Village Resort, αντίστοιχα.

Η συνολική δυναμικότητα των εν λόγω εγκαταστάσεων ανέρχεται σε περισσότερες από 5.000 κλίνες και αποτελεί το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο νησί.

Ο Όμιλος Κυπριώτη το 2017, σύμφωνα με πηγές των πιστωτριών τραπεζών, σταμάτησε να εξυπηρετεί τα δάνεια και παρά τις όποιες προσπάθειες προσέγγισης και εξωδικαστικών λύσεων, δεν κατέστη δυνατή η συνεννόηση, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί σύνταξη από τις τράπεζες σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Σημειώνεται ότι η HIG από το 2017 έχει μπει σε αρκετά τουριστικά projects επενδύοντας αρχικά στην Aldemar με την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρίας Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου Α.Ε., αποκτώντας έτσι τις ξενοδοχειακές μονάδες Amilia Mare και Paradise Village, στη Ρόδο.

Ακολούθησε η Mayor Hotels & Resorts (της «Γ.E. Δημητρίου»), που διαθέτει τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία στην Kέρκυρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
whatsapp_image_2026-02-04_at_08.04.02.original.jpg
Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Δείτε φωτογραφίες από το φουσκωτό του λιμενικού στο οποίο το ταχύπλοο προσέκρουσε από τη δεξιά πλευρά - Ο δουλέμπορος χειριστής «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

whatsapp_image_2026-02-04_at_08.04.46.width-1600.jpg
Χίος: Τουλάχιστον 15 μετανάστες νεκροί σε σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με ταχύπλοο

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες, ανοικτά της Χίου. Ολονύχτια επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
17 °C
Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 4:28ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency