Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση στην αυτοδιοίκηση δημοσίων ακινήτων στα Δωδεκάνησα

Πολιτικη Τρίτη, 16η Νοεμβρίου 2021
81849a382a4ac9bdd6d83fcdf42371b4.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ

«Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση στην αυτοδιοίκηση δημοσίων ακινήτων στα Δωδεκάνησα»

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανο Βλαστό, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει, εδώ και καιρό, για την αξιοποίηση και παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα για κοινωφελείς σκοπούς.

Υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο λόγο, ο κ.Κόνσολας είχε συναντηθεί πριν από λίγο καιρό και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου, κ.Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.

Στη συνάντησή του με τον κ.Βλαστό στην ΕΤΑΔ, ο Μάνος Κόνσολας έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούν σε δημόσια ακίνητα σε Ρόδο και Κω, για τα οποία η αυτοδιοίκηση ζητά την παραχώρησή τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Για το κτίριο του πρώην στρατολογικού γραφείου Ρόδου, που έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και παραμένει αναξιοποίητο εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση με την καταβολή μισθώματος, όπως είπε ο κ.Βλαστός στο Μάνο Κόνσολα.

Θετική προδιάθεση υπάρχει και για το κτίριο του πρώην σανατορίου της Αγίας Ελεούσας στην δημοτική κοινότητα Διμυλιάς στη Ρόδο, που έχει εγκαταλειφθεί χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αξιοποίησή του και για το οποίο υπάρχει ήδη η ομόφωνη απόφαση και πρόταση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Διμυλιάς για την παραχώρηση του κτιρίου, προκειμένου να μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία.

Το ζήτημα, όπως είναι γνωστό, είχε αναδείξει ο κ.Κόνσολας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σε δήλωσή του τονίζει:

«Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση με το νόμο για το Υπερταμείο δέσμευσε για 99 χρόνια όλη τη δημόσια ακίνητη περιουσία.

Το Υπερταμείο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως και οι θυγατρικές του. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα παραχωρεί χωρίς αντίτιμο ή μίσθωμα ακίνητα.

Πρέπει,όμως, να διαχωριστούν κάποιες περιπτώσεις. Από τη στιγμή που ακίνητα του δημοσίου δεν αξιοποιούνται και έχουν εγκαταλειφθεί στη φθορά και στην παρακμή, εφόσον υπάρχουν προτάσεις αλλά και δεσμεύσεις από την αυτοδιοίκηση για την αξιοποίησή τους για κοινωφελείς σκοπούς, οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να εξετάζονται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kladhs.webp
Σπύρος Κλάδης: Δήμος - Ρυθμιστής είναι ο Δήμος που στηρίζεται στους ανθρώπους του και βάζει κανόνες

Την παρέμβαση του Ομίλου για τη Δημοκρατία σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κλάδης, αναλύοντας το σχέδιο της παράταξής του για έναν Δήμο που στηρίζεται στους ανθρώπους του

stighmiotipo-othonis-2026-10-13-172304.png
Κάλυμνος: Tο βραβευμένο βιβλίο για τον Σταμάτη Κ. Μανούση – Μια εκδήλωση μνήμης και ιστορικής επιστροφής στο Νικηφόρειο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου η τιμητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σταμάτης Κ. Μανούσης: Ένα Αφήγημα Ζωής», το οποίο έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών

g_chatzimarkos.jpg
Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναστέλλεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η λειτουργία όλων των σχολείων και παιδικών σταθμών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

nikhtaras4.png
Κλειστά σχολεία & παιδικοί σταθμοί σε όλη την Κω, αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, με απόφαση του Δημάρχου

Με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, κλειστές θα παραμείνουν σε όλη την Κω την Τετάρτη όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 5:01ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας