''Περί ανεμογεννητριών στο Περιφερειακό Συμβούλιο'' - Τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Κανταρζή

Πολιτικη Τετάρτη, 10η Νοεμβρίου 2021
839f01971609bd72eb78d930824729bd.jpg

ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τοποθέτηση του Π.Σ. Νίκου Κανταρζή

Είναι βέβαιο ότι , το να αποφασίζει μια κυβέρνηση την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε μια περιοχή και στη συνέχεια η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας να την αναγκάζει να αναθεωρεί , αυτό δεν την τιμά!

Είναι επίσης βέβαιο ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης και υποστήριξης των ΑΠΕ στη χώρα μας , όμως με ενημέρωση και τεκμηρίωση από πλευράς πολιτείας και όχι με συγκρουσιακούς όρους και βέβαια με σεβασμό στις αποφάσεις των ενημερωμένων τοπικών κοινωνιών.

Και η ενημέρωση πρέπει να είναι σφαιρική και πλήρης, σε σχέση με τα θετικά και τα όποια αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία , είτε αυτά είναι οικονομικά , είτε κοινωνικά , είτε κυρίως περιβαλλοντικά!

Υπάρχει μια έρευνα του yougov σε 10 Ευρωπαϊκά κράτη (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα , Γερμανία , Γαλλία και Ιταλία), η οποία ανέδειξε τη μαζική κοινωνική στήριξη σε νέα έργα ΑΠΕ , όμως οι πολίτες τονίζουν στην έρευνα ότι δεν θέλουν απλά τις ΑΠΕ , θέλουν και μεγαλύτερο έλεγχο σε ότι αφορά την περιοχή τους.

Και η στήριξη αυτή αυξάνεται στο ενδεχόμενο οι ίδιοι να έχουν χαμηλότερους λογαριασμούς στην ενέργεια , τοπικές θέσεις εργασίας και το κυριότερο να είναι συμμέτοχοι στις όποιες αποφάσεις αφορούν και επηρεάζουν την περιοχή και τη ζωή τους.

Τέλος η έρευνα καταδεικνύει την αντίθεση των πολιτών στην τακτική κάποιων εταιρειών , που θέλουν τις ανεμογεννήτριες «ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ», όπως η εταιρία VESTAS από τη Δανία, που φιλοδοξεί να τοποθετήσει ανεμογεννήτρια ύψους 280μ. με πτερύγια 116 μ. σε ένα κέντρο δοκιμών το 2022.

Και βέβαια δεν είναι η μόνη , ακολουθεί η Κινέζικη “MING YANG SMART ENERGY”με τη δική της υπεράκτια ύψους 264 μ. με διάμετρο ρότορα 242 μ. και πτερύγια 118μ.το 2023.

Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά και η Περιφερειακή Αρχή να αναθεωρήσει το δόγμα που λέει ότι:

«ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΘOYME ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ».

Βεβαίως και θέλουμε τις επενδύσεις , όμως με ορθολογισμό , σοβαρό έλεγχο και πάνω απ’όλα με σεβασμό στον άνθρωπο και την ποιότητα της ζωής του.

Νικόλαος Κανταρζής

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΝΑΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-06-30-113201.png
Οι κανονισμοί στο 8ο Kos 3X3 Basketball Festival

Σε ρυθμούς προετοιμασίας κινούνται οι άνθρωποι του Φοίβου Κω, καθώς από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου θα διεξαχθεί το 8ο Kos 3X3 Basketball Festival, στην Πλατεία Ανταγόρα.

img-7ce405da7866e91e3ef3df08bf03d1c5-v.jpg
Μια ωραία πινελιά στο παραλιακό μέτωπο της Κω το υπαίθριο γυμναστήριο

Η τοποθέτηση έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κω και του Προέδρου Σάκη Χατζηπέτρου.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
31 °C
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 3:08ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency