Κως - Φίλοι του Ποδηλάτου: Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που ξεκίνησε σήμερα 16-22 Σεπτέμβρη

Αθλητικα Παρασκευή, 17η Σεπτεμβρίου 2021
03baff668a6e6cf41dc951ed3f3d1db4.jpg

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που ξεκίνησε σήμερα 16-22 Σεπτέμβρη.

Η ενεργή κινητικότητα επηρεάζει σημαντικά την υγεία.

Εκτός από την ενίσχυση της υγείας των πολιτών, η ποδηλασία και το περπάτημα έχουν φοβερά ευεργετική επίδραση και στον νου. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η ενεργή κινητικότητα μειώνει την κατάθλιψη, το άγχος και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας. Η άσκηση μέσω του περπατήματος ή της ποδηλασίας αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, απελευθερώνει ενδορφίνες και μειώνει γενικά τα επίπεδα του στρες. Ακόμη και ένας τριαντάλεπτος περίπατος ή μια βόλτα με το ποδήλατο μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Μπορούν να βελτιώσουν τη γενικότερη διάθεση καθώς και την ποιότητα του ύπνου και να μειώσουν το στρες, το άγχος και την κόπωση. Τα άτομα που είναι σωματικά ενεργά έχουν έως 30% μειωμένες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη, ενώ η διατήρηση σε ενεργή κατάσταση βοηθά τους πάσχοντες από κατάθλιψη να αναρρώσουν. Οι πόλεις που υποστηρίζουν τις εκστρατείες ποδηλασίας και περιπάτου παρουσιάζουν αυξημένους δείκτες ευτυχίας, υγείας, μόρφωσης και οικονομικής σταθερότητας. Αυτοί οι δείκτες σχετίζονται κυρίως με τον τρόπο ζωής των ατόμων που χρησιμοποιούν συχνά βιώσιμους και υγιείς τρόπους μεταφοράς στην καθημερινότητά τους. Οι περισσότερες τοπικές αρχές που κατανοούν τη σημασία της ενσωμάτωσης της ενεργού κινητικότητας στον τοπικό σχεδιασμό κινητικότητας υιοθετούν και άλλες καινοτόμες κοινωνικές προσεγγίσεις. Οι κάτοικοι των πόλεων όπου η ποδηλασία και το περπάτημα είναι δημοφιλή μπορούν να συνδεθούν και να κοινωνικοποιηθούν με άλλα άτομα που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις. Η ποδηλασία και το περπάτημα συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινωνικού πνεύματος και του αισθήματος ενότητας.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Αστικού Σχεδιασμού στο Ην. Βασίλειο εντοπίζει τέσσερις βασικά πεδία ευκαιριών για την ψυχική υγεία που συνοψίζονται με το ακρωνύμιο GAPS: Πράσινοι χώροι, ενεργοί χώροι, θετικοί κοινωνικοί χώροι και ασφαλείς χώροι (Green places, Active places, Prosocial places, and Safe places). Υπάρχει μια σαφής σύνδεση μεταξύ των προσβάσιμων χώρων πρασίνου και της καλής ψυχικής υγείας και ευημερίας. Οι περιοχές πρασίνου σε κοντινή απόσταση από την κατοικία των ατόμων μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να ενεργήσουν ως κίνητρο για άσκηση και φυσική επικοινωνία. Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν σταθερή, τακτική έκθεση στους αστικούς χώρους πρασίνου κατά τη διάρκεια της καθημερινής ρουτίνας, με χαρακτηριστικά όπως ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, μείωση χώρων στάθμευσης μέσω της μετατροπής τους σε χώρους πρασίνου και μεγαλύτερους χώρους για τους πεζούς όπου ένα άτομο θα μπορεί να ασκηθεί και να κοινωνικοποιηθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-11-06-133357.png
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας από τη διασταύρωση προς Σταυρού Πέραμα-Μαστιχάρι έως τον κυκλικό κόμβο Αντιμάχειας, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Λόγω εργασιών κλάδευσης δέντρων στην περιοχή «Πόρτες» Αντιμάχειας, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κω και Κεφάλου από τις 07:00 έως τις 16:00

Πρόγραμμα ἑορτῆς Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνᾶ στήν Ἱερά Μονή Φοβερᾶς Προστασίας καί Ἁγίου Μηνᾶ στή Βουρρίνα τῆς Κῶ
Πρόγραμμα ἑορτῆς Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνᾶ στήν Ἱερά Μονή Φοβερᾶς Προστασίας καί Ἁγίου Μηνᾶ στή Βουρρίνα τῆς Κῶ

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 5.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Φοβεράς Προστασίας και Αγίου Μηνά στη Βουρρίνα της Κω

dsc_7753.jpg
Συνέντευξη Τύπου του Γ. Νικητιάδη στην Κω για τη δημιουργία Σχολής Επιστημών Υγείας – Στο επίκεντρο Τμήμα Μοριακής Βιοϊατρικής

Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Σχολής Επιστημών Υγείας στην Κω παρουσίασε ο βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης, προκρίνοντας σε πρώτη φάση ένα Τμήμα Μοριακής Βιοϊατρικής.

wrg2028_jury_visit_backdrop_el_4k-(2).jpg
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποδέχεται τη διεθνή κριτική επιτροπή για τον τίτλο «Παγκόσμια Περιφέρεια Γαστρονομίας 2028»

Επτά ημέρες, τρία νησιά, περισσότεροι από 50 φορείς σε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα αξιολόγησης

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
17 °C
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 3:33ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας