Τηλεδιάσκεψη αναφορικά με την πορεία των δασικών χαρτών στην περιοχή αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Πολιτικη Δευτέρα, 7η Ιουνίου 2021
9125572e659c346b1906a20879593dc9.jpg

Συνέχεια των προγραμματισμένων συσκέψεων επί της πορείας των Δασικών Χαρτών, έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού ΠΕΝ κ. Γεώργιου Αμυρά και του Γ.Γ. Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνου Αραβώση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 03/6/2021 τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας e-presence, παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΝ κ.κ. Ευάγγελου Γκουντούφα (Αν. Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δ.Π.) και Σταύρου Τσιλίκουνα (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών), των Προϊσταμένων των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Α.Δ. Αιγαίου) ήτοι την Διευθύντρια Δασών Δωδεκανήσου κα. Αικατερίνη Μπαλατσούκα, την Διευθύντρια Δασών Κυκλάδων κα. Μαρία Φωσκόλου, τον Διευθυντή Δασών Λέσβου κου. Φώτιου Κράλη, την Διευθύντρια Δασών Σάμου κα. Ζωή Κινιαζοπούλου, τον Διευθυντή Δασών Χίου κο. Κωνσταντίνο Μπέλλα και της επικεφαλής των Δασικών Υπηρεσιών της Α.Δ. Αιγαίου, Αν. Γενικής Διευθύντριας Δασών και Α.Υ. κας. Άρτεμις Αλεξιάδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η συλλογή και αξιολόγηση των ιδιαίτερων προβλημάτων που απασχολούν τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες και το συντονισμό ενεργειών για την απρόσκοπτη τήρηση των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων για την αναθεώρηση/τροποποίηση των ήδη αναρτηθέντων Δασικών Χαρτών στη περιοχή αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Ιδιαιτέρως, τέθηκε το ζήτημα της άμεσης χρηματοδότησης όλων των Δασικών Υπηρεσιών για την υποστήριξη των εργασιών που απαιτούνται προς ολοκλήρωση του έργου τους, συνεπικουρούμενες από εξωτερικούς συνεργάτες.

Ήδη το σύνολο των Διευθύνσεων Δασών υλοποιώντας, άμεσα, την παρ.1 του άρθρου 39 του ν.4801/2021 (ΦΕΚ 83Α/24.05.2021), έχουν εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις εξάμηνης παράτασης οι οποίες και έλαβαν ευρεία δημοσιότητα μέσω της έκδοσης σχετικών δελτίων τύπου, με τις τελικές προθεσμίες για την κατάθεση αντιρρήσεων με τέλος και πρόδηλων σφαλμάτων (ατελώς), για τις Διευθύνσεις Δασών χωρικής αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, να διαμορφώνονται ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ (ανά περιοχή αρμοδιότητας της Α.Δ. Αιγαίου)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Προθεσμία για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή(20ήμερη παράταση των προθεσμιών για την υποβολή αντιρρήσεων)

Δωδεκανήσου

03.12.2021-ημέρα Παρασκευή

23.12.2021 - ημέρα Πέμπτη

Κυκλάδων

17.12.2021-ημέρα Παρασκευή

07.01.2022 - ημέρα Παρασκευή

Λέσβου

29.11.2021-ημέρα Δευτέρα

20.12.2021 - ημέρα Δευτέρα

Σάμου

22.11.2021-ημέρα Δευτέρα

13.12.2021 - ημέρα Δευτέρα

Χίου

24.12.2021-ημέρα Παρασκευή

13.01.2022 - ημέρα Πέμπτη

Περαιτέρω εκφράστηκε και η ανάγκη ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό, με την ηγεσία του Υπουργείου να συμφωνεί με την πρόσληψη ακόμη και μόνιμου προσωπικού προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, δόθηκε έμφαση στη δέσμευση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας για συνέχιση των προγραμματισμένων συναντήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης σε εβδομαδιαία βάση, στις οποίες τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη θα έχουν τη δυνατότητα, εγκαίρως, να θέτουν τα προβλήματα που αναφύονται.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.png
Πανελλήνιοι Αγώνες Ποδηλασίας 2026 Special Olympics! Την Παρασκευή στις 19.00 η τελετή έναρξης, στην Πλατεία Ελευθερίας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κως υποδέχεται τους Πανελλήνιους Αγώνες Ποδηλασίας Special Olympics, με την τελετή έναρξης να πραγματοποιείται την Παρασκευή στην Πλατεία Ελευθερίας

81c4f406f1544866a60a82719bb7cb50.jpg
Απλήρωτα κοινόχρηστα: Έρχονται μεγάλες αλλαγές- Αναβαθμίζεται ο ρόλος του διαχειριστή

Τη θεσμική κατοχύρωση του διαχειριστή και μια νέα ταχύρρυθμη διαδικασία για την είσπραξη των απλήρωτων κοινοχρήστων φέρνει ο νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας που επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης

9cf4a14b75c04090b909cbb8645fcc28.jpg
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά, οι δικαιούχοι, τα χρονοδιαγράμματα - Παραδείγματα

Ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης κατά 30% θα λάβουν φέτος περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, με την πλατφόρμα myΘέρμανση να ανοίγει εντός Νοεμβρίου για την υποβολή των αιτήσεων

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
17 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 11:32ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας