Δήμος Κω: Χρηματοδότηση 2.300.000€ για ασφαλτοστρώσεις κέρδισε ο Δήμος - Αναβαθμίζεται η περιοχή Τιγκακίου - Μαρμαρίου

Πολιτικη Παρασκευή, 4η Ιουνίου 2021
07952214e4780426754b0fdace332148.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Χρηματοδότηση 2.300.000€ για ασφαλτοστρώσεις κέρδισε ο Δήμος Κω!

Αναβαθμίζεται η περιοχή Τιγκακίου - Μαρμαρίου. Έργα παντού!

Μοναδικής έκτασης έργα οδοστρωσίας, σχεδόν 17 χιλιομέτρων, θα αναβαθμίσουν την λειτουργία και εικόνα του οδικού δικτύου στην περιοχή Λινοποτίου, μεταξύ Τιγκακίου – Μαρμαρίου, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια και την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών σε μια από τις μεγαλύτερες αγροτουριστικές ζώνες του νησιού μας.

Σήμερα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η έγκριση χρηματοδότησης του έργου, με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΝΟΠΟΤΙΟΥ» σύμφωνα με τη μελέτη 45/2020 που κατέθεσε πέρυσι ο Δήμος Κω και φτάνει στα 2.300.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με την ένταξή του στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς δήλωσε: «Aισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή τη θετική εξέλιξη, για ένα μεγάλο έργο που διεκδικήσαμε στοχευμένα και τεκμηριωμένα. Η περιοχή, που συγκεντρώνει πολλαπλές οικονομικές δραστηριότητες, θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά, με σύγχρονες υποδομές. Γενικότερα, οι ανάγκες στο οδικό δίκτυο του νησιού μας είναι μεγάλες. Εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά να τις αντιμετωπίσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιδήμαρχο Γεωργία Κασσιώτη και στα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας για τη σωστή προετοιμασία του φακέλου».

Στην περιοχή εκτέλεσης του έργου θα ασφαλτοστρωθούν χωμάτινοι ή κατεστραμμένοι δρόμοι ενώ οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πολλά χρόνια να συντηρηθούν, εμφανίζουν εκτεταμένα προβλήματα φθορών, με επιφανειακές παραμορφώσεις και ρηγματώσεις.

Σημαντική παρέμβαση, με ολική ανακατασκευή της οδοστρωσίας, προβλέπεται στο μεγαλύτερο τμήμα της οδού που συνδέει το Τιγκάκι με το Μαρμάρι μήκους 3.300ων μέτρων (παράλληλης της Επαρχιακής).

Για την προστασία της οδού, σε μήκος 1.400ων μέτρων, προβλέπεται μάλιστα η κατασκευή στρώσης στράγγισης οδοστρώματος, σε βάθος 50 εκατοστών, και η τοποθέτηση γεωυφασμάτων.

Βελτιωτικές παρεμβάσεις προβλέπονται στις οδούς:

Α) Κύριοι αγροτικοί οδοί

  1. Κεντρική οδός Τιγκάκι – Μαρμάρι.
  2. Οδός Μικρασιατών Προσφύγων (παράλληλη με την ανωτέρω δευτερεύουσα οδό).
  3. Οδός Ποσειδώνος (διαγώνια οδός δυτικά της αλυκής).

Β) Δρόμοι δυτικά της αλυκής.

Γ) Αγροτικοί οδοί μεταξύ των οδών Τιγκάκι – Μαρμάρι και Μικρασιατών Προσφύγων.

Δ) Αγροτικοί οδοί μεταξύ της οδού Μικρασιατών Προσφύγων και της Επαρχιακής Οδού.

Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-02-13-174606.png
Το 6ο Νηπιαγωγείο Κω βραβεύεται με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

stighmiotipo-othonis-2026-02-13-141527.png
Tο Σάββατο 21 Φεβρουαρίου το αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη της Κω - Στις 15:30 η έναρξη

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

hatzimarkos_g.jpg
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Περιφερειάρχη και 29 Δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου για την κοινή δράση επί δύο εμβληματικών δράσεων

Ο σχεδιασμός  έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης

anakoinosi.png
Κλειστό τμήμα της επαρχιακής οδού Πυλί–Καρδάμαινα μετά από κατολίσθηση

Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 6:02ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency