Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση αφήνει τις ναυτικές σχολές χωρίς καθηγητές

Τουρισμος Τρίτη, 29η Οκτωβρίου 2019
dc330c79dcf250c13f2b3b26f27b6869.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις σχολές ΑΕΝ

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση αφήνει τις ναυτικές σχολές χωρίς καθηγητές»

«Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την προχειρότητα που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση συνολικά, εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ναυτιλία και συγκεκριμένα στη ναυτική εκπαίδευση.

Γιατί πραγματικά δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει με άλλο τρόπο, το υπ΄αριθμ. Φ.80000/41811/1472/07-10-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το οποίο ακυρώνεται ως μη εκδοθέν, προηγούμενο έγγραφο του ίδιου Υπουργείου, με το οποίο από το 2016 είχε δοθεί η δυνατότητα να διδάσκουν στις ναυτικές σχολές συνταξιούχοι ναυτικοί, δίχως να επέρχεται περικοπή στη σύνταξη τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4387/2016.

Το σχετικό έγγραφο αναμένεται να οδηγήσει στην παραίτηση δεκάδες καθηγητές - ναυτοδασκάλους με αποτέλεσμα σχολές όπως οι Οινούσες, η Ύδρα, η Κεφαλλoνιά, η Κύμη κλπ να είναι αδύνατο να λειτουργήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ενώ άλλες όπως ο Ασπρόπυργος ή η Μηχανιώνα να λειτουργήσουν αλλά με πολύ σοβαρές περικοπές στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Η ασυνεννοησία και η προχειρότητα που διακρίνει αυτήν την Κυβέρνηση είναι το καλό σενάριο. Με βάση όμως τις προεκλογικές δηλώσεις της ΝΔ, όταν δεσμεύτηκε να αποτελέσει τον αρωγό στην ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Κυβέρνηση στοχεύουν στην απαξίωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης προκειμένου να προωθήσει τις ιδιωτικές σχολές εις βάρος των χιλιάδων σπουδαστών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Παρασκευή, 15 Αυγούστου 1:32ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency