Ο ΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ, ως ελάχιστη ανταπόδοση προς τους αθλητές του συλλόγου αλλά και την τοπική κοινωνία που στηρίζει την προσπάθεια μας, οργάνωσε και πραγματοποίησε σεμινάριο ζωής με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για όλους τους προπονητές του συλλογου αλλά και γυμναστές άλλων συλλογων και σχολείων.
Όλοι οι γυμναστές είχαν το προνόμιο να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό σεμινάριο,που αφορούσε στην παροχή πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικη αναζωογόνηση ΚΑΡ.Π.Α. καθώς και στον χειρισμό αυτόματου απινιδωτη.
Το κόστος του σεμιναρίου καλύφθηκε πλήρως από τον σύλλογο ενώ πολύ σύντομα θα γίνει και η προμηθεια ενός απινιδωτη για το 1ο Γυμνάσιο Κω.
Οι προπονητές - γυμναστές που πιστοποιήθηκαν στην παροχή Α' βοηθειών είναι:
Μιχάλης Καπλανιδης ΦΟΙΒΟΣ-1ο Γυμνάσιο.
Γιώργος Καζάκος ΦΟΙΒΟΣ.
Κώστας Πολίτης ΦΟΙΒΟΣ-4ο Δημοτικό.
Αλέξανδρος Κυριακης ΦΟΙΒΟΣ.
Ιωάννης Τρικοιλης 1ο Γυμνάσιο.
Ιωάννης Καπερωνης Κλειστό Γυμναστήριο - ΕΣΠΕΡΟΣ.
Σωτήρης Τσακαλίδης ΙΠΠΟΚΡΆΤΗΣ-4ο Δημοτικό.
Ευχαριστούμε θερμά για μια φορά ακόμα, τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για την άψογη συνεργασία μας δεσμευόμενοι ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσουμε και νέο σεμινάριο.
Με εκτίμηση το ΔΣ.
Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση απολογισμού και συζητήθηκαν οι προοπτικές συνέχισης της συνεργασίας. Ισχυρή η παρουσία της Δωδεκανήσου με οινοποιούς και οινολόγους από τα νησιά μας, συνοδευόμενοι από την ΑΝΔΩ.
Με μεγάλη συμμετοχή και θερμή ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, στο Μουσείο Νεοελληνική Τέχνης Δήμου Ρόδου, η παρουσίαση των Πολιτιστικών Masterplans για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Ρόδος, Κως και Λέρος.