Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρίου Μπαλτά έγινε απόψε τελετή για την επανέκθεση των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Κω.
Τη σημασία του έργου επεσήμαναν στις ομιλίες τους ο Υπουργός Πολιτισμού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και η προϊσταμένη της ΚΒ’ Δ/νσης Αρχαιολογίας, Μαρία Μιχαηλίδη. Παρόντες στην εκδήλωση και στον αγιασμό που τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο κ.κ Ναθαναήλ, ήταν ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, οι Βουλευτές Η. Καματερός, Δ. Γάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος, ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ,, ο Α. Παυλίδης, ο Γ. Μαχαιρίδης, Δημοτικοί, Περιφερειακοί σύμβουλοι, η Μ. Ιατρίδη, καθώς και στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού.
Μετά την τελετή , ο υπουργός ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου, διαπιστώνοντας τις σπουδαίες εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο.
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.(Η Ωδή του Ανακρέοντα. Αναγεννησιακή μουσική σε αρχαίους ελληνικούς και αγγλικούς στίχους. Σταμάτης Παυλούς Κόντρα τενόρος Στάθης Σκανδαλίδης Αναγεννησιακό λαούτο).
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω έκλεισε για το κοινό στα τέλη του 2011 και άνοιξε στις 30 Ιουνίου του 2016, υποδεχόμενο το κοινό για πρώτη φορά και στους δύο ορόφους του, καθώς πριν να ανακαινιστεί λειτουργούσε μόνο το ισόγειο.
Το έργο «Αποκατάσταση - Eπανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Κω» εκτελέστηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007–2013 -κόστισε 2,3 εκατ. ευρώ- για να συντηρηθούν και να εκτεθούν για πρώτη φορά, 1.600 αρχαία αντικείμενα και να συντηρηθούν τα ήδη εκτεθειμένα 130 γλυπτά( αντιπροσωπευτικά ευρήματα γλυπτικής, επιγραφικής, κεραμικής, αγγειογραφίας, κοροπλαστικής, νομισμάτων, κοσμημάτων, μικροτεχνίας, όπλων και εργαλείων των αρχαίων κοινωνιών που έζησαν και ετάφησαν στο νησί ).
Τη μουσειολογική μελέτη επιμελήθηκε και υλοποίησε η αρχαιολόγος Σταματία Μαρκέτου και τη συνυπογράφουν η αρχιτέκτων Ελένη Ρούσσου και ο μουσειολόγος Σάββας Καζάνης.
Η επανέκθεση των συλλογών του Μουσείου σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε με τρόπο που καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη. Αφηγείται με επιστημονικό αλλά και ελκυστικό τρόπο όλη τη διαδικασία εξέλιξης του πολιτισμού στο νησί και γίνεται σημείο αναφοράς για την Κω.