Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω Κική Μακρή, μιλάει στο Kosnews24! Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη λίγες ημέρες πριν τις κάλπες

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω Κική Μακρή, μιλάει στο Kosnews24! Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη λίγες ημέρες πριν τις κάλπες

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω Κική Μακρή παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Kosnews24.gr δίνοντας το στίγμα της.

Η κ. Μακρή μίλησε ''έξω από τα δόντια'' για τη στήριξη των κομμάτων στις δημοτικές παρατάξεις, για τις μετεκλογικές συνεργασίες, την Κω της επόμενης ημέρας, την πολιτική και το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και για το διακύβευμα των εκλογών!

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη της κ. Μακρή




KOSNEWS24: Κυρία Μακρή, η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζεται επίσημα από το ΚΚΕ. Γιατί κάποιος ο οποίος δεν ανήκει στο ΚΚΕ να σας ψηφίσει έτσι ώστε να είστε η επόμενη Δημοτική Αρχή;


Κική Μακρή: Η στήριξη από το ΚΚΕ είναι εγγύηση για το λαό που μπούχτισε από ανέξοδες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια , Εγγύηση μιας που όλοι γνωρίζουν πως το ΚΚΕ ,κόμμα του λαού, δεν πρόκειται να τον προδώσει,ότι θα κάνει το αδύνατο δυνατό, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του λαϊκά συμφέροντα.
Καλούμε τους συνδημότες ,τους εργαζόμενους, τους μικρομαγαζάτορες ,τους βιοπαλαιστές να παραδειγματιστούν από αυτά που κατάφεραν οι κομμουνιστές δήμαρχοι όπου αυτοί έχουν εκλέγει . Οφέλη που σήμερα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών απολαμβάνουν χάρις στην ανυποχώρητη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση που συνεχώς περικόπτει την χρηματοδότηση των δήμων, τους επιβαρύνει τους δήμους με αρμοδιότητες χωρίς πόρους, τους μετατρέπει με τις διοικητικές αλλαγές σε μεγάλες επιχειρήσεις με όρους λειτουργίας που απαιτούν υποστελεχωμένες υπηρεσίες, εφαρμογή όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, υψηλά ανταποδοτικά τέλη,να φορτώνουν χαράτσια τα νοικοκυριά και να προχωρούν σε πλειστηριασμούς για οφειλές των 500 ευρω.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που αντιπολιτευεται αυτη την πολιτικη μέσα στα Δημοτικά συμβούλια,γιατι δεν επιδιώκει να γίνει ένας ακόμη καλύτερος manager για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά θα παλέψει μαζί με τον λαό τις διεκδικήσεις και για τις ανάγκες του.



KOSNEWS24: Παρατηρείται στις τρέχουσες εκλογές μια έντονη τάση «ανεξαρτητοποίησης» των υποψηφίων. Θεωρείτε αυτή την τάση ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι;


Κική Μακρή: Κοροϊδεύουν τον κόσμο ,υποτιμούν τη νοημοσύνη του. Ολοι οι συνδυασμοί έχουν πολιτική ταυτότητα και στρατηγική . Οι παρατάξεις του δήμου στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ ,ΛΑΕ, ΚΙΝΑΛ . Εχουν συμπεριλάβει ακροδεξιά στοιχεία στους συνδυασμούς τους. Προέρχονται από κόμματα που υπέγραψαν μνημόνια, νομοθέτησαν όλες τις αντεργατικές και αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης, επέβαλλαν βαριά φορολόγηση και ανταποδοτικότητα , υποστελέχωσαν τις υπηρεσίες του δήμου , εκτελούν έργα σύμφωνα με λογική κόστους-οφελους, αφήνουν ανυπεράσπιστο το λαϊκό νοικοκυριό σε φυσικά φαινόμενα και θωρακίζουν την μεγάλη περιουσία,της επιτρέπουν να γιγαντώνεται εις βάρους της φυσικής ομορφιάς και του περιβάλλοντος, αδιαφορούν για την δημόσια υγεία και κάνουν το παν για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.Η Κως με τις χιλιάδες κλίνες χωρίς σύγχρονο και πλήρως στελεχωμενο νοσοκομείο, με σχολικές αίθουσες κοντέινερ, με επικίνδυνο οδικό δίκτυο και ένα άχρηστο ΧΥΤΑ είναι απόδειξη των παραπανω


KOSNEWS24: Με τι κριτήρια πιστεύετε ότι πρέπει να πάει στην κάλπη ο Κωακός λαός ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου για το Δήμο;


Κική Μακρή: Με το κριτήριο της καθημερινής ζωής του που όχι μόνο δύσκολη είναι αλλά είναι και πολύ κατώτερη από αυτή που θα μπορούσε ο νησιώτης να ζει σύμφωνα με τις εξελίξεις,την πρόοδο και την επιστήμη . Πολύ περισσότερο βλέποντας πως με τον ιδρώτα του χτίζονται μεγαθήρια χωρίς να του επιτρέπεται να απολαμβάνει ούτε το ένα χιλιοστό αφού τον πλούτο αυτό τον ιδιοποιείται ο εκμεταλλευτής του με την νομιμότητα που του δωρίζει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Δήμοι -Περιφέρειες . Αυτό που μπορεί σήμερα λοιπόν να απαντηθεί είναι αν θα επιτρέψει και με την ψήφο του να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.Αν θα αφήσει μία από τα ίδια, με διαφορετικά πρόσωπα ή θα εμποδίσει αυτή τη κατρακύλα,θα βάλει ένα φρένο στα σχέδια όλων αυτών να τον ξεζουμίζουν μια ζωη. Αν θα αποφασίσει να κάνει την διαφορά και να διεκδικήσει μικρές ή μεγάλες βελτιώσεις για τη ζωή του με αποφασιστικότητα με αναλογούν αγώνες. Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να γίνει πολύτιμο εφόδιο στην πορεία αυτή.


KOSNEWS24: Η Λαϊκή Συσπείρωση Κω θα είναι θετική στο ενδεχόμενο συνεργασιών για την επόμενη ημέρα στο Δήμο της Κω, έτσι ώστε να μην υπάρξει ακυβερνησία εφόσον φυσικά δεν συγκεντρώσει κάποια παράταξη την πλειοψηφία;


Κική Μακρή: Οι άλλες παρατάξεις θα τα βρουν μεταξύ τους. Θα μπορούσαν άλλωστε να συγκεντρωθούν σε ένα ψηφοδέλτιο αν δεν υπήρχαν οι προσωπικές βλέψεις του καθενός. Υποστηρίζουν την ίδια πολιτική .’Ολες μιλούν για τα ίδια πράγματα . Για την ανάπτυξη του νησιού που ξεχνά τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτό. Για το περιβάλλον αρκεί αυτό να αποτελεί καλό διαφημιστικό υλικό για την μεγάλη ξενοδοχεία και τα τουριστικά μονοπώλια. Για την πρόοδο αρκεί αυτή να εμπορευματοποιεί και να ιδιωτικοποιεί κάθε σπιθαμή γης και δημοτική περιουσία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι πανέτοιμη και στην διάθεση του μαζικού, εργατικού κινήματος για να συνεργαστεί και να χτίσει τις αληθινές και στερεες συμμαχίες για να βελτιώσουμε τις ζωές μας.


KOSNEWS24: Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Κω της επόμενης τετραετίας;

Κική Μακρή: Μέτρα ανακούφισης και προστασίας του λαϊκού εισοδήματος όπως δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών και της τοπικής φορολόγησης. Κατάργηση των τροφείων. Έργα αντιπλημμυρικής-αντιπυρικής-αντισεισμικής θωράκισης που μπορούν και θέσεις εργασίας να δημιουργήσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον και να δημιουργήσουν νέες υποδομές για το σύνολο του νησιού. Ισχυρός δήμος για μας είναι ένα δήμος πλήρως στελεχωμένος απαιτώντας μαζί με τους εργαζόμενους τις απαραίτητες προσλήψεις και την ικανοποίηση των εργατικών τους διεκδικήσεων. Αλλάζουμε τον Ο.Ε.Υ και απαιτούμε την χρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Απαιτούμε την κρίση να την πληρώσουν οσοιβκερδιζαν πριν από αυτή και κερδίζουν ακόμα και μέσα σ’αυτη.


KOSNEWS24: Κυρία Μακρή, σας ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχωρήσατε. Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το μήνυμά σας στους αναγνώστες τού Kosnews24, για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στο Δήμο της Κω.

Κική Μακρή: Καλούμε τους αναγνώστες σας να μην ψάχνουν τις διαφορές ανάμεσα στους άλλους συνδυασμούς. Είναι πρόσωπα και πολιτικές που δοκιμάστηκαν και απογοήτευσαν. Είναι πολιτικές που τάξανε καλύτερες μέρες και ευθύνονται για τις χειρότερες που ζούμε. Είναι αυτές που συνέβαλλαν στην υλοποίηση των αντιλαϊκών οδηγιών και νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων και σήμερα προκλητικά εμφανίζονται ως σωτήρες για να διορθώσουν προεκλογικά όλα όσα έκαναν .
Καλούμε τους αναγνώστες σας και το σύνολο του λαού του πανέμορφού τόπου μας που όμως δεν τον χαιρόμαστε όπως θέλουμε, να κάνουν αυτοί την διαφορά και να ενισχύσουν την Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο και στην περιφέρεια .
Και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ευρωβουλή που είναι η μήτρα όλων των αρνητικών εξελίξεων που βιώνουμε.
Για αγωνιστές δίπλα στο λαό, όχι υπηρέτες της αντιλαϊκή πολιτικής.


Σας ευχαριστώ πολύ

ADVERTORIALS