Ο Γραμματέας του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων νήσου Κω κ. Μιχάλης Τρικοίλης στο kosnews24, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

Ο Γραμματέας του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων νήσου Κω κ. Μιχάλης Τρικοίλης στο kosnews24, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

''Κάνουμε ένα τεράστιο λάθος κάθε φορά αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση σαν να είναι η πρώτη φορά.''

Με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα, φορείς του τουρισμού με την έπαρχο Κω- Νισύρου κα Κωνσταντίνα Σβύνου στο επαρχείο και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, μίλησε στην ιστοσελίδα του kosnews24 ο γραμματέας του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων νήσου Κω κ. Μιχάλης Τρικοίλης.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην “εποικοδομητική” συνάντηση που είχαν φορείς του τουρισμού με την κα Σβύνου, παρουσία και της Αντιδημάρχου Τουρισμού - Πολιτισμού και Εθελοντισμού κας Ματίνας Βουκελάτου - Χριστοδουλίδη, ενώ αναφέρθηκε και σε δύο θέματα που κατέθεσε προς συζήτηση το σωματείο του κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

«Εμείς ως σωματείο καταθέσαμε δύο θέματα επίσημα. Το πρώτο αφορά την αστική συγκοινωνία στην πόλη της Κω, ξέρουμε τα θέματα, ξέρουμε τα προβλήματα.

Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να κινηθούν όλοι οι επισκέπτες μας μόνο με ποδήλατα, μηχανάκια και με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Χρειάζονται και συγκοινωνία.

Πρέπει να βρεθεί μία λύση, είναι επείγον θέμα.

Το δεύτερο θέμα που καταθέσαμε είχε να κάνει με τη ζώνη Σένγκεν. Εκφράσαμε και καταθέσαμε γραπτώς την ανησυχία μας τόσο για την υποδομή όσο και την στελέχωση της ζώνης Σένγκεν. Είμαστε ένας από τους προορισμούς ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί ένα κύμα επισκεπτών από την απέναντι χώρα, στα πλαίσια της express port βίζας των εφτά ημερών και θα πρέπει ή μάλλον θα έπρεπε να είχαμε οργανωθεί.

Να σας αναφέρω όμως ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από αυτή τη συνάντηση διότι είδαμε δάχτυλο “επί του τύπου”. Είδαμε πως πρόκειται να διαμορφωθεί ο χώρος Σένγκεν και ακούσαμε το πως πάει να στηθεί και από πλευράς θέσεων εργασίας. Σε αυτό το σημείο ως φορέας στηρίζουμε και προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ευόδωση αυτού του σχεδίου», δήλωσε ο κ. Τρικοίλης

Στη συνεχεία ο κ. Τρικοίλης αναφέρθηκε και στο αιώνιο πρόβλημα της χώρας μας να αφήνει τα πάντα για την τελευταία στιγμή, καθώς δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός

«Είμαστε πάντα της τελευταίας στιγμής. Κάνουμε ένα τεράστιο λάθος, κάθε φορά αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση σαν να είναι η πρώτη φορά, ενώ θα έπρεπε να έχουμε φτιάξει βασικές αρχές, βασικές δομές και ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα είναι ίδιο και πάνω σ’ αυτό να το προσαρμόζουμε ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες που προκύπτουν κάθε φορά.

Ακόμα θα πρέπει να δούμε τα θέματα υποδομών. Τι πρέπει να πούμε, ότι πρέπει να κλείσουν τις λακκούβες;

Ακόμα και για την έκθεση τουρισμού. Κατατέθηκε κάποια φορά μια συγκεκριμένη βάση που να λέει τι κάνει η Κως στρατηγικά και πόσο οι εκθέσεις βοηθούν στο branding;

Σαφώς και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να διαφημιστεί ένας προορισμός και νέοι τρόποι, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε και πως πλησιάζουμε τον στόχο μας.

Επειδή προέρχομαι από τον οικονομικό χώρο, όλα αυτά χρειάζονται budget. Αν δεν έχεις budget τι κάνεις;», τόνισε ο κ. Τρικοίλης.

Δείτε τα όσα δήλωσε στο βίντεο που ακολουθεί

ADVERTORIALS