24 Μαρτίου οι πρώτες δύο πτήσεις charter στην Κω. Δηλώσεις της Επάρχου Κω - Νισύρου στο kosnews24. ΒΙΝΤΕΟ

24 Μαρτίου οι πρώτες δύο πτήσεις charter στην Κω. Δηλώσεις της Επάρχου Κω - Νισύρου στο kosnews24. ΒΙΝΤΕΟ

Στην κάμερα του kosnews24 μίλησε η έπαρχος Κω- Νισύρου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κα Κωνσταντίνα Σβύνου, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί μας.

Συγκεκριμένα η κα Σβύνου αναφέρθηκε στις πρώτες πτήσεις charter προς το νησί μας αλλά και στο θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν.

“Επιστρέφοντας από την τουριστική έκθεση του Βερολίνου, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις η οποία έχει και το χαρακτηριστικό να μας δείχνει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα γιατί έχουμε περάσει πια στις ουσιαστικές κρατήσεις, η Κως είναι από τους προορισμούς που σημειώνουν μία πάρα πολύ καλή πορεία. Όπως φαίνεται για τη σεζόν 2024, το νησί μας εμφανίζεται ιδιαίτερα υψηλά στη ζήτηση ειδικά για τους ευρωπαίους, όπως και η χώρα μας γενικά. Όσον αφορά την αγορά της Γερμανίας, η Ελλάδα είναι η τρίτη επιλογή μετά την Τουρκία και την Ισπανία. Η Κως πρωτοστατεί καθώς μαζί με τους προορισμούς της Κρήτης, της Ρόδου και της Κέρκυρας βρίσκεται στις πρώτες επιλογές. Ίδια είναι η κατάσταση και για την αγγλική αγορά όπου και εκεί βλέπουμε αυξημένη ζήτηση και μάλιστα αυτό αποτυπώνεται και στις αυξημένες αεροπορικές θέσεις που έχουν δεσμεύσει οι αεροπορικές εταιρείες για το νησί της Κω.”, δήλωσε η κ. Σβύνου.

24 Μαρτίου η πρώτες πτήσεις charter στην Κω

''24 Μαρτίου έχουμε δύο πτήσεις, από Κολωνία και Ντίσελντορφ από την Eurowings οπού θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα . Ξεκινάει σιγά-σιγά η τουριστική μας περίοδο και 31 Μαρτίου επαναλαμβάνεται η πτήση Κολωνίας και Ντίσελντορφ και προστίθεται η πτήση της easyjet από Λονδίνο Γκάτγουικ . Έπειτα βλέπουμε ότι σταδιακά προστίθενται και άλλες πτήσεις:

3 Απριλίου έχουμε Μάντσεστερ,
4 Απριλίου έχουμε την Transavia που ξεκινάει από το Άμστερνταμ
6 Απριλίου έχουμε Ζυρίχη και Ορλύ, και σιγά-σιγά ξεκινάει η τουριστική περίοδος.

Είναι αυτό ακριβώς που λέμε για την επιμήκυνση της τουριστικής Περιόδου και βλέπουμε ότι θα τραβήξει μέχρι 3 Νοεμβρίου ( Εκτός και αν οριστούν και πιο αργά πτήσεις)'', τόνισε η κ. Σβύνου.

Ακόμα η κα Κωνσταντίνα Σβύνου σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του νησιού είναι έτοιμοι για την επιμήκυνση της καλοκαιρινής σεζόν ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Είναι πολύ σημαντικό να περάσουμε κι εμείς στη δική μας τη δράση, η οποία πέραν της τοπικής αυτοδιοίκησης εναπόκειται και στους επιχειρηματίες . Πρέπει να προχωρήσουν και να ανοίξουμε τα φώτα των επιχειρήσεων, ειδικά των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κέντρο. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο το θέταμε και παλαιότερα, και με την προηγούμενη ιδιότητα μου. Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και προερχόμενη από τον χώρο γνωρίζω ότι είναι δύσκολο και κοστοβόρο. Δεν είναι όλοι οι μήνες κερδοφόροι στη λειτουργία μιας επιχείρησης, όμως τη στιγμή που ζητάμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε σε μία θεωρία, ούτε να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Θα πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να προχωρήσουμε και να κάνουμε αυτές τις ενέργειες που απαιτούνται. Ακόμα και ένας επισκέπτης να έρθει με την πρώτη πτήση, γιατί το αεροπλάνο σίγουρα δεν θα είναι γεμάτο, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι προκειμένου να τον τιμήσουμε”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ADVERTORIALS