ΚΩΣ - ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ: Αισθητά αυξημένη η ταξιδιωτική κίνηση - Δείτε τα στοιχεία

ΚΩΣ - ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ: Αισθητά αυξημένη η ταξιδιωτική κίνηση - Δείτε τα στοιχεία

Ρεπορτάζ Άννα Σαρηγιάννη


Αυξημένη είναι η ταξιδιωτική κίνηση των επισκεπτών στη γραμμή Κω - Μπόντρουμ για την περίοδο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Η ταξιδιωτική κίνηση για τη γραμμή Κω - Μπόντρουμ παρουσιάζει σημαντική αύξηση για τη σεζόν 2023 σε σύγκριση με τη σεζόν του 2022, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από 1η Ιουνίου έως και 7 Σεπτεμβρίου του 2023 διακινήθηκαν (αφίξεις - αναχωρήσεις) 406.013 άτομα ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν διακινηθεί 342.301 άτομα.

Συγκεκριμένα το ζενίθ των αφίξεων υπήρξει στις 10 Αυγούστου με αριθμό επισκεπτών κοντά στους 6200, ενώ το ναδίρ στις 9 Ιουλίου με περίπου 1700 επισκέπτες. 

Ο μέσος όρος των επισκεπτών, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε το kosnews24, αγγίζει τα 4.200 άτομα ημερησίως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γράφουσας το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων ήταν φέτος πιο αργό σε σχέση με άλλες χρονιές, λόγω τροποποιήσεων των ελέγχων των διαβατηρίων.

Συγκεκριμένα ένας Ευρωπαίος χρειάζεται 14 δευτερόλεπτα για να ελεγχθεί το διαβατήριό του από το σύστημα, ενώ ένας κάτοχος τουρκικού ή  μη ευρωπαϊκού διαβατηρίου, χρειάζεται 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις τεράστιες ουρές στη Σένγκεν που προκαλούν ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες, καθώς το προσωπικό που πραγματοποιεί τους ελέγχους δεν επαρκεί για τον μεγάλο όγκο τουριστών που δέχεται το νησί μας από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

 Σε ανοδική πορεία βρίσκονται και τα νούμερα αυτού του μήνα τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν.

ADVERTORIALS