Βροντερό παρών από τη Χάλκη στο Σαρμ Ελ-Σέιχ της Αιγύπτου και στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο

Βροντερό παρών από τη Χάλκη στο Σαρμ Ελ-Σέιχ της Αιγύπτου και στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο

Το νησί της Χάλκης ως πρότυπο πράσινης οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης έδωσε βροντερό παρών στα δύο μεγαλύτερα γεγονότα παγκόσμιου βεληνεκούς αναφορικά με τον τουρισμό.

Στο Σαρμ Ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, όπου διεξάγεται από τις 6 Νοεμβρίου το #COP27, το Παγκόσμιο Συνέδριο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Εκεί η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Αλεξάνδρα Σδούκου στα πλαίσια της Κλιματικής Συνόδου, στο Ευρωπαϊκό Περίπτερο μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελιδη, ανέδειξαν την ελληνική πρωτοβουλία των «GReco Islands» και ανέφεραν ως επιτυχημένο παράδειγμα την Χάλκη για την ενεργειακή αυτονομία της και τον μετασχηματισμό της σε ένα πρότυπο πράσινης οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Επίσης στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στον κόσμο την World Travel Market - WTM στο Λονδίνο ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος στα πλαίσια  του Sustainability Hub του Ευρωπαϊκού Τουρισμού ανέλυσαν ότι με καινοτόμες πρωτοβουλίες αειφορίας στα νησιά, όπως συμβαίνει ήδη στη Χάλκη, η Ελλάδα ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης ως πρότυπο βιώσιμου τουρισμού.

Ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Δημήτρη Φραγκάκη, ο Δήμος Χάλκης συμμετείχε στην μεγαλύτερη έκθεση Τουρισμού στον κόσμο την World Travel Market στο Λονδίνο με εκπροσώπου της τον Δήμαρχο Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Βασίλειο Ρουσσάκη.

Ο Δήμαρχος Χάλκης και ο Deputy CEO της Citroen κ. Δημήτρης Καββουρης παρουσίασαν από κοινού το success story της Χάλκης.

 Στόχος του νησιού μέσω αυτής της συμμετοχής ήταν η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.  

Μέσα από όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται για το νησί μας, διεκδικούμε την ταυτότητα του Βιώσιμου και Αειφορικού τουριστικού προορισμού κατά την διάρκεια όλου του έτους. 

Στόχος του Δήμου Χάλκης, ήταν η ενημέρωση της Παγκόσμιας Τουριστικής Αγοράς αλλά και της ειδικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (που αποτελεί παραδοσιακά μια από τις κύριες αγορές - στόχους για την Χαλκή). 

 Η Χάλκη  αποτελεί έναν ασφαλή κι ελκυστικό πολυδιάστατο βιώσιμο τουριστικό προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αυτό ακριβώς επικοινωνήσαμε μέσω της παρουσίας μας.  

Είναι ένα εργαλείο μόνιμης οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος, δημιουργώντας συνθήκες προόδου και ευημερίας για τους κάτοικους της Χάλκης, ενώ παράλληλα θα προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τη θετική εικόνα μας σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Στο περιθώριο της έκθεσης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμου κ. Βασίλης Ρουσσάκης με την βοήθεια της  προϊσταμένης του γραφείου ΕΟΤ στο Λονδίνο κα. Ελένης Σκαρβέλη

είχε σειρά B2B συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων τουριστικών οργανισμών και εταιρειών προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού με στόχο τη σύναψη νέων συνεργασιών και την ενδυνάμωση των ήδη ισχυρών δεσμών της Χάλκης με την αγορά της Αγγλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου εν γένει.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους δεκάδες δημοσιογράφους και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο event, Χαλκήτικα μακαρόνια, μαρμελάδα φραγκόσυκο και αφεψήματα από αλισφακιά και δεντρολίβανο τα οποία είχε επιμεληθεί ο καταξιωμένος Έλληνας σεφ κ. Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Ο Δήμος Χάλκης θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη για την τιμητική πρόσκληση και την φιλοξενία και να δώσει συγχαρητήρια στην  Δωδεκανήσια συμπατριώτισσα μας, από την Κάσο, Προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο κ. Ελένη Σκαρβέλη και στους συνεργάτες της για την άριστη οργάνωση και το εξαιρετικό περίπτερο της χώρας μας στην WTM.

Επίσης πολλά συγχαρητήρια και στα άλλα δύο νησιά, των οποίων προβλήθηκαν τα project τους μαζί με την Χάλκη,  στην Αστυπάλαια και στην Νάξο.

IMG_6697.JPG

IMG_6696.JPG

IMG_6698.JPG

IMG_6700.JPG

IMG_6701.JPG

IMG_6702.JPG

IMG_6703.JPG

IMG_6699.JPG

ADVERTORIALS