Κέντρισε το ενδιαφέρον η Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων Κω με θέμα «Αγροτικά προϊόντα και τουρισμός: Από την θεωρία στην πράξη»

Κέντρισε το ενδιαφέρον η Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων Κω με θέμα «Αγροτικά προϊόντα  και τουρισμός:  Από  την θεωρία στην πράξη»

Με την παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου “NEPTUNE” στο Μαστιχάρι, η συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Κω στα πλαίσια των δράσεων της για τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό με θέμα:

«Αγροτικά προϊόντα και τουρισμός: Από την θεωρία στην πράξη»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο νησί μας βρίσκονται από τις 3 Οκτωβρίου 2021 σε εκπαιδευτική επίσκεψη, οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του μαθήματος «Γαστρονομικός Τουρισμός – Αγροδιατροφή».

Οι φοιτητές, συνοδευόμενοι από την διδάσκουσα του μαθήματος Δρ. Χαρισία Βλάχου, επισκέφθηκαν μονάδες εστίασης, μεταποίησης, αγροκτημάτων κ.α. έτσι ώστε να γνωρίσουν βιωματικά τη γαστρονομία και αγροδιατροφή του νησιού με απώτερο στόχο να αποκτήσουν ολοκληρωμένη προσέγγιση της θεωρίας με την πράξη.

Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις με τους τοπικούς φορείς συνδιαμόρφωσαν προτάσεις σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τριτογενή, προκειμένου να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα μέσω του τουρισμού κλάδου και να παρουσιάσουν τις εργασίες τις οποίες έχουν εκπονήσει στη διάρκεια των μαθημάτων τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου οι άνθρωποι του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα του νησιού μας ''έδωσαν το παρών΄'' στην εκδήλωση, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία στο workshop του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Καλλία  Άγγελου ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τον τρόπο με τον οποίο η Δράμα κατάφερε να αναπτύξει τον αγροτουρισμό της.

Screenshot_20211007-075455_Instagram (1).jpg

Screenshot_20211007-080024_Instagram.jpg

ADVERTORIALS