Η διαμαρτυρία των εργαζομένων του Ομίλου Κυπριώτη στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων του Ομίλου Κυπριώτη στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ένωση Ξενοδόχων Κω πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουλίου οι εργαζόμενοι του ομίλου Κυπριώτη με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Β Συγκ/τοςΔωδ/σου.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου κ. Ιωάννα Λάμπρου σημείωσε πως οι εργαζόμενοι του ομίλου διεκδικούν:

- Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και
- Την εξασφάλιση εισοδήματος και ασφαλιστικής κάλυψης

Η κ. Λάμπρου στην ομιλία της δήλωσε πως το σύνθημα ''Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή'', κολλάει στην περίπτωση των εργαζομένων που έχουν μείνει άνεργοι την φετινή σεζόν, καθώς οι δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι τεράστιες.

Από την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ανακοινώθηκε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις και στην Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και στο ΙΚΑ. (Δείτε αναλυτικά την ομιλία της κ. Λάμπρου στο βίντεο που ακολουθεί.)

Μετά το πέρας της ομιλίας και της ανάγνωσης του υπομνήματος που κατατέθηκε στην Ένωση Ξενοδόχων Κω, ακολούθησε η συνάντηση επιτροπής των εργαζομένων, με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου.

Η κ. Σβύνου μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ σημείωσε πως είναι λυπηρό ένας όμιλος όπως αυτός του Κώστα Κυπριώτη να μένει κλειστός το 2021, καθώς πρόκειται, όπως δήλωσε, για μια επιχείρηση που στήριζε μεγάλο αριθμό εργαζομένων, την τοπική κοινωνία καθώς και το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Η κ. ΣΒύνου σημείωσε πως υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από τους εργαζομένους του Ομίλου Κυπριώτη.

Κλείνοντας η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω ζήτησε από τους εργαζομένους στον τουρισμό να εμβολιαστούν έτσι ώστε να σωθεί η φετινή τουριστική περίοδος.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις σχετικές δηλώσεις.

ADVERTORIALS