Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω: Θα μας βρουν μπροστά τους οι μεγαλοξενοδόχοι που απειλούν εργαζόμενους να αποδεχθούν μειώσεις μισθών

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω: Θα μας βρουν μπροστά τους οι μεγαλοξενοδόχοι που απειλούν εργαζόμενους να αποδεχθούν μειώσεις μισθών

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, καταθέτοντας στην γραμματεία της Ένωσης τα αιτήματά της.

Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου μεγαλοξενοδόχοι έχουν αφήσει εργαζόμενους χωρίς επιδόματα αδείας, άδεια & δώρα, παρόλο που προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία, ενώ όπως δήλωσε η κ. Ιωάννα Λάμπρου διευθυντές μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων απειλούν εργαζόμενους για μειώσεις μισθών και κατάργηση των δικαιωμάτων τους, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις από τη σημερινή διαμαρτυρία καθώς και την σχετική ανακοίνωση του Σωματείου.

Μέσα Φλεβάρη κι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.Αντοχές δεν υπάρχουνγια τους περισσότερους από εμάς.Σεζόν χωρίς δουλειά, κουτσουρεμένη και με μισθούς ψίχουλα , επίδομα ανεργίας με καθυστέρηση και αυτό όχι για όλους.

Κυβέρνηση και μεγάλη εργοδοσία μας έχουν καταδικάσει στην μιζέρια και στη φτώχεια. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την προστασία της υγείας μας και την επιβίωσή μας, τα χρήματα πάνε για άλλη μια φορά στα χοντρά πορτοφόλια, για να φουσκώσουν ακόμα περισσότερο.

Ακόμα και σήμερα αρκετοί μεγαλοξενοδόχοι έχουν αφήσει τους εργαζόμενους χωρίς επιδόματα αδείας , άδεια , δώρα, ενώ προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία.

Στρώνουν χαλί για τα επόμενα.Θέσεις εργασίας προσφέρονται από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, με το υπέρογκο ποσό άκουσον-άκουσον των 500 ευρώ. Δεκάδες οι συνάδελφοι που δέχονται τηλεφωνικές ενημερώσεις από Διευθυντικά στελέχη για μειώσεις μισθών, για περισσότερες ώρες απλήρωτης δουλειάς, για αλλαγή πόστων- ειδικοτήτων .

Οι εκβιασμοί για επιβολή συνθηκών γαλέρας είναι καθημερινότητα. Στην Κω στον 3ο τουριστικό προορισμό που και πέρυσι με την πανδημία, μονοπώλησε το ενδιαφέρον τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα.

Σε όλα αυτά απαντάμε:Δεν είμαστεκανενός μπαλάκι να μας πετάει όπως θέλει, όπου θέλει και να μας δίνει ότι θέλει. Δεν ζούμε με 400€ και 500€. Είμαστε εργαζόμενοι, δεν θα τους παραδώσουμε τα δικαιώματά μας.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Χωρίς εμάς τα ξενοδοχεία τους είναι άδεια κουφάρια. Η απάντηση μας θα γίνει ισχυρότερη αν πάρουμε την απόφαση να συσπειρωθούμε στο σωματείο, να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

Η απόφαση δεκάδων σωματείων να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Τουρισμού- Επισιτισμού του ΠΑΜΕ, για Εβδομάδα Δράσης 8-14 Φλεβάρη, με αιτήματα που βγήκαν μέσα από την ζωή, με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, δείχνει τον μόνο δρόμο που έχουμε οι εργαζόμενοι, για να αντιπαλέψουμε όλα αυτά που μας κάνουν τη ζωή κόλαση.

Ας το βάλλουν καλά στο μυαλό τους κυβέρνηση και μεγάλη εργοδοσία..

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.Δεν θα τους χαρίσουμε τις ζωές μας.

Συνεχίζουμε.... για την εξασφάλιση του εισοδήματος μας και την προστασία της υγείας μας.

Αυτές είναι οι δικές μας ανάγκες

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό (ξενοδοχοϋπάλληλοι, επισιτιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά πρακτορεία, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, τουριστικοί συνοδοί, ξεναγοί). Καμιά απόλυση. Καμία αρνητική αλλαγή ορών και συνθηκών εργασίας.
  • Εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων για όλο τον κλάδο με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να προχωρήσει ο μαζικός και δωρεάν, αλλά όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός.
ADVERTORIALS