Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω προς το Υπουργείο Τουρισμού για την ανακοίνωση της Ολλανδικής κυβέρνησης βάσει της οποίας τα Ελληνικά νησιά κατατάσσονται στις μη ασφαλείς περιοχές

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω προς το Υπουργείο Τουρισμού για την ανακοίνωση της Ολλανδικής κυβέρνησης βάσει της οποίας τα Ελληνικά νησιά κατατάσσονται στις μη ασφαλείς περιοχές

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω

 Προς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Υπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης

Υφυπουργός, κ. Μάνος Κόνσολας

 

Κοινοποίηση:

 

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος

Δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς

Πρόεδρος ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη λάβαμε χθες την ανακοίνωση της Ολλανδικής κυβέρνησης βάσει της οποίας τα Ελληνικά νησιά κατατάσσονται στις μη ασφαλείς περιοχές. Από σήμερα αρχίζει η επιστροφή των Ολλανδών, χωρίς να έχουμε χρονικό ορίζοντα αλλαγής των δεδομένων. Η αγορά της Ολλανδίας είναι η τρίτη για το νησί της Κω και είναι αυτή που κινεί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τοπική αγορά.

Εύλογο και συγκεκριμένο το ερώτημα που τίθεται από όλους εμάς:

Ανήκουν ΟΛΑ τα Ελληνικά νησιά σε περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου?

Γιατί δεν έγινε σχετικός διαχωρισμός (όπως άλλωστε συνέβη με την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας), ώστε κάποιοι νησιωτικοί προορισμοί να συνεχίσουν να λειτουργούν τουριστικά στην αγορά της Ολλανδίας?

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, όταν ένα παραπάνω και εμείς ως επιχειρηματίες προσπαθήσαμε με μεγάλες απώλειες να στηρίξουμε την οικονομία, περιμένουμε από το υπουργείο τουρισμού να λειτουργήσει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ, προνοητικά και προστατευτικά προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις, προλαβαίνοντας καταστάσεις και προσπαθώντας να περισώσει ότι είναι δυνατό.

Σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να προχωρήσετε σε άμεσες διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις, ώστε Ελληνικοί προορισμοί που δεν φέρουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Με τιμή,

Κωνσταντίνα Σβύνου

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

ADVERTORIALS