Δήμαρχος Κω: Το καλό σενάριο, η σεζόν να ξεκινήσει δειλά από τον Ιούλιο

Δήμαρχος Κω: Το καλό σενάριο, η σεζόν να ξεκινήσει δειλά από τον Ιούλιο

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς με θέμα τα μέτρα και τις προτάσεις του Δήμου Κω για την επανεκκίνηση της Τουριστικής Οικονομίας!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κω αναφέρθηκε στα σενάρια για την φετινή τουριστική σεζόν, που όπως σημείωσε είναι δύο.

Α) Το καλό σενάριο, δηλαδή η σεζόν να ξεκινήσει δειλά από τον Ιούλιο

Β) Το κακό σενάριο, δηλαδή να μην υπάρξει σεζόν για φέτος.

Σημείωσε μάλιστα πως για να επικρατήσει το πρώτο σενάριο θα πρέπει:

  • Η Ελλάδα να επιτρέπει πτήσεις από τις χώρες που αποτελούν τις κατεξοχήν τουριστικές αγορές μας και εκείνες με τη σειρά τους να επιτρέπουν πτήσεις προς τη χώρα μας.
  • Θα πρέπει να υπάρχει τρόπος έγκυρης, πρακτικής (μη χρονοβόρας), αλλά και οικονομικής πιστοποίησης, πανευρωπαϊκά, ότι οι τουρίστες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας δεν είναι φορείς του ιού.
  • Θα πρέπει οι εν’ δυνάμει επισκέπτες μας να έχουν, μετά από μια τέτοια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, διάθεση να ταξιδέψουν, και συγχρόνως να μην έχουν επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση, που σε δεύτερη φάση αυτή συνεπάγεται.
  • Θα πρέπει να υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που θα παραμείνουν ενεργές για να τους μεταφέρουν, καθώς και ξενοδοχεία ή άλλου είδους καταλύματα για να τους υποδεχθούν. Τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε αξιοπρεπή επίπεδο ποιότητας και στελέχωσης εργατικού δυναμικού.
  • Και τέλος, η χώρα μας, και στην περίπτωση μας η Κως, να αποτελεί ελκυστικό προορισμό γι αυτούς σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο Δήμαρχος Κω απατώντας σε ερώτηση του Kosnews24.gr για το αν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από Tour Operators και Ξενοδόχους σχετικά με τη μη λειτουργία Ξενοδοχειακών Μονάδων στην Κω, δήλωσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοια επίσημη ενημέρωση, με τους ανθρώπους του τουρισμού να διερευνούν τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τη φετινή θερινή περίοδο!

ADVERTORIALS