Κορoνοϊός: Ακυρώθηκε η Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Κορoνοϊός: Ακυρώθηκε η Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Την ακύρωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), λόγω της έξαρσης του Covid-19, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας αποφάσισαν την ακύρωση της Έκθεσης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 4 έως 8 Μαρτίου. Λίγο νωρίτερα, οι τοπικές υγειονομικές αρχές είχαν αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στην ΙΤΒ, ζητώντας από όλους τους συμμετέχοντες να αποδείξουν ότι δεν βρίσκονταν σε κάποια από τις χώρες όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση και ότι δεν ήρθαν σε επαφή με κάποιον από αυτές τις περιοχές.

Οι διοργανωτές δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτούς τους όρους, επισημάινεται στην ανακοίνωση.

«Με 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες η ΙΤΒ έχει τεράστια σημασία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Διαχειριζόμαστε πολύ σοβαρά την ευθύνη μας για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, των εκθετών και των εργαζομένων. Με βαριά καρδιά αντιμετωπίζουμε την ακύρωση της ΙΤΒ 2020, η οποία έχει καταστεί πλέον αναγκαία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που διοργανώνει την έκθεση, Κρίστιαν Γκέκε.

Ο δε πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της διοργάνωσης, Βολφ-Ντίτερ Βολφ, τόνισε ότι στα 56 χρόνια της η ΙΤΒ δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια συγκρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTORIALS