Το Kosnews24 στην έκθεση τουρισμού World Travel Market 2019 στο Λονδίνο - Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την Κω - ΦΩΤΟ

Το Kosnews24 στην έκθεση τουρισμού World Travel Market 2019 στο Λονδίνο - Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την Κω - ΦΩΤΟ

Αρκετοί ξενοδόχοι από την Κω, παίρνουν μέρος στη μεγάλη Παγκόσμια Έκθεση για τον Τουρισμό (World Travel Market- WTM), που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο «ExCeL – London1 Western Gateway, Royal Victoria Dock London Docklands» του Λονδίνου, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από την έκθεση, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και γενικότερα για την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Τουρισμoύ Χάρης Θεοχάρης, επισκέφτηκε τα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και είχε επαφές με στελέχη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Ο Υπουργός στις δηλώσεις του τόνισε ότι η φετινή χρόνια κλείνει δυνατά και η Ελλάδα κοιτάζει το 2020 με αισιοδοξία, πιστεύοντας ότι με τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα «θα σπάσει ακόμη πιο μεγάλα ρεκόρ και στην ποιότητα και όχι μόνο στην ποσότητα».

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, φιλοξενεί στο περίπτερο της 21 νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Τα νησιά που παίρνουν μέρος είναι:

Λέρος, Χάλκη, Ρόδος, Πάτμος, Λειψοί, Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Κως, Πάρος, Σέριφος, Σύρος, Ίος, Κύθνος, Φολέγανδρος, Νάξος, Μύκονος, Αντίπαρος, Σαντορίνη, Αμοργός, Μήλος και Τήνος. 

Η WTM London, που φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια της, έχει περίπου 5.000 εκθέτες από 182 χώρες και περιοχές, περισσότερους από 51.000 ταξιδιωτικούς επαγγελματίες, βασικούς αγοραστές της βιομηχανίας και γενικότερα τουριστικούς παράγοντες και 3.000 δημοσιογράφους και ψηφιακούς επηρεαστές, για να δικτυωθούν, να διαπραγματευτούν και να ανακαλύψουν τις τελευταίες εκτιμήσεις και τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Ενδεικτικό της δυναμικής της έκθεσης είναι το γεγονός ότι η WTM παράγει περίπου 2,8 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες ταξιδιωτικών συμβολαίων από σχεδόν ένα εκατομμύριο επιχειρηματικές συναντήσεις.

Aπό το Λονδίνο ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε: ''Στην είσοδο της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης του κόσμου, τους επισκέπτες της υποδέχονται για μια ακόμη φορά, τα νησιά μας. Το 2020 είναι μια χρόνια με μεγάλες προκλήσεις και είμαστε στο Λονδίνο, στην World Travel Market, όπως θα είμαστε και όπου αλλού χρειασθεί, για να δώσουμε την μάχη για τα νησιά μας. Να δώσουμε την μάχη, για μια ακόμη χρονιά, για να τα κρατήσουμε στην κορυφή που αξίζουν''.

ice_screenshot_20191106-105718.png

Τον Δήμο Κω στην έκθεση εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος Βασίλης Μανιάς και το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Κώστας Σουρασής.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου μας έχουν καθημερινά σειρά επαφών με στελέχη της τουριστικής αγοράς μεταφέροντας κλίμα αισιοδοξίας για την επόμενη τουριστική περίοδο, παρότι πρόωρο για ασφαλή συμπεράσματα.

ice_screenshot_20191106-105837.png

ice_screenshot_20191106-105848.png

ADVERTORIALS