Μεγάλη απήχηση έχει το τουριστικό προϊόν των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στην αγορά της Ρωσίας

Μεγάλη απήχηση έχει το τουριστικό προϊόν των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στην αγορά της Ρωσίας

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά τη δυναμική της παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο (ΙΤΒ), συνεχίζει να αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τον ανεξάντλητο τουριστικό πλούτο τον Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού.

Στην 25η διεθνή τουριστική έκθεση Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT) 2018 που διεξάγεται το διάστημα από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου στη Μόσχα, η ΠΝΑΙ συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο οποίο φιλοξενεί τη Ρόδο τη Νάξο, τη Μήλο, την Άνδρο, τη Μύκονο, την Ίο, την Πάρο, τη Σύρο και τη Σαντορίνη.
Η Διεθνής Έκθεση ΜΙΤΤ, είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο. Πραγματοποιείται από το 1994 και έχει βραβευτεί από την Παγκόσμια Ένωση της Εκθεσιακής Βιομηχανίας (UFI). Κάθε χρόνο, συγκεντρώνει εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας και άλλων χωρών. Το 2017 συμμετείχαν στη “MITT” 1.800 εκθέτες από περισσότερες από 190 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφτηκαν περίπου 32.000 άτομα.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη μοντέρνα και αυθεντικά νησιωτική αισθητική του, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης. Το επισκέφθηκαν στα εγκαίνια της “ΜΙΤΤ” η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου.
Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου έχει μεγάλη απήχηση στη ρωσική αγορά. Με την άρτια παρουσία της ΠΝΑΙ στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μόσχας (ΜΙΤΤ), ενισχύεται ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον αυτό.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου δηλώνει: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να φέρνει τα νησιά της στο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος. Με την άρτια μας παρουσία στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού ενισχύουμε τη θέση του Νοτίου Αιγαίου ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Το τουριστικό μας προϊόν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό στη ρωσική τουριστική αγορά και οι προοπτικές είναι θετικές».
Σημειώνεται ότι η κα Παπαβασιλείου συμμετείχε στη συνάντηση διασύνδεσης μεταξύ των Περιφερειών της Ρωσίας και της Ελλάδας με θέμα «Τόσο διαφορετική Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2018 στη Μόσχα, παρουσιάζοντας το τουριστικό πλούτου του Νοτίου Αιγαίου. Η συνάντηση έθεσε τις βάσεις για τη σύσφιξη των σχέσεων, τον σχεδιασμό και την ανταλλαγή απόψεων, καθώς επίσης και τον αναλυτικό προγραμματισμό των επακόλουθων συνεργειών των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των αντίστοιχων Περιφερειών της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του έτους τουρισμού.

ADVERTORIALS